I službeno: Tihomir Orešković novi mandatar

I službeno: Tihomir Orešković novi mandatar

Mandatar nove vlade je Tihomir Orešković, službeno je potvđeno nakon sastanka čelnika Mosta i Domoljubne koalicije.

Izjave su dali Božo Petrov i Tomislav Karamarko.

Nema dosljedne podjele na naša, vaša, njihova ministarstva. Kao što smo se dogovorili za mandatara, neće biti podjele i privatizacije bilo čega. Ne vjerujem u daljnji obrat događaja. Pokazala se dobra volja u 24 sata, usvojile su se naše želje, ali i prijedlozi druge strane. Od početka smo potencirali priču nestranačkog mandatara i iskazali dosljednost, rekao je Petrov.

Domoljubna koalicije je na to pristala i možemo govoriti da su pokazasli spremnost za ustupanjem mjesta. Prihvatili smo njihov prijedlog jer smatramo da je dobar. Sada se definirao samo mandatar, ako ovako nastavimo – ne koalicija, ne morate se smješkati, nego suradnja, dodao je.

Tihomir Orešković bio je financijski direktor Teve za Europu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gdje je bio čelni čovjek do 2014. godine. Orešković je u Tevi od 2005. godine i radio je kao glavni financijski direktor Teve Kanada, a od 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu.

Na poziciji glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika) imenovan je 2010. godine.
Podrijetlom je iz Like.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing