Rakitić: Sanjam obući Sevillin dres još jednom

Rakitić: Sanjam obući Sevillin dres još jednom

Ova će nagrada imati posebno mjesto u mom domu. Posvetio bih je punici i tastu. Povratak u Sevillu? Da se moju ženu pita, ne bih se vraćao u Barcelonu. Sanjam ponovo obući taj dres, rekao je

Ivan Rakitić (31) primio je ovaj ponedjeljak nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque. Nogometaš Barcelone vratio se u svoju Sevillu i to ga je, čini se, jako pogodilo, kao i činjenica što je u publici bila i obitelj njegova bivšeg suigrača, tragično preminuloga Joséa Antonija Reyesa, koji je posthumno nagrađen.

– Prije svega, dobra večer. Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji – rekao je Rakitić pred okupljenima i zaplakao.

Reyes je poginuo u lipnju ove godine na autocesti kraj Seville nakon što je, zbog puknuća gume, sletio s ceste. Auto mu se potpuno zapalio, a život je u toj nesreći izgubio i njegov rođak Jonathan Reyes, dok mu se drugi rođak Juan Manuel Calderón preživio s teškim ozljedama i opeklinama.

foto: Stringer/Reuters, nph/NordPhoto/PIXSELL

Zastao je Ivan na nekoliko sekundi i nastavio gotovo jecajući.

– I ja sam otac. Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu, obitelj… – govorio je hrvatski reprezentativac drhtavim glasom i više nije mogao.

– Tu ću stati – rekao je, na što je voditelj reagirao dosjetkom: “Hrvati također plaču?”.

– Ma ja sam Sevillanac – kazao je Raketa i nasmijao okupljene.

– Ovo nije nagrada za zabijanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu – rekao je Ivan.

 

Kada je Rakitić izašao po nagradu, odmah je rekao da mu je teško stajati ispred roditelja Antonija Reyesa.

Prije svega, pozdravljam vas sve i želim vam dobro večer. Ovo je težak trenutak za mene, teško je stajati ispred Joseove porodice“, rekao je Rakitić, nakon čega je spustio glavu i zaplakao. Bivši igrač Arsenala i Seville Jose Antonio Reyes (35) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u junu ove godine.

Nakon što je nakratko spustio glavu, Rakitić je ipak skupio snage i nastavio je svoje obraćanje.

“I ja sam otac, a kada su mi rekli da ću primiti ovu nagradu bio sam zaista ponosan. Došao sam kao dječak u Sevillu, dobio sam veliku ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu i dobio porodicu. Tu ću stati što se toga tiče. Ovo nije nagrada za postignute golove i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti svojim igračima. Ova će nagrada imati posebno mjesto u mojoj kući”, kazao je Rakitić.

Nakon toga je ovaj igrač Barcelone rekao da bi njegova supruga najviše ostala u Sevilli i da se uopšte ne bi vraća u Kataloniju.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing