Vlada HNŽ-a: Dodatnih 1,7 milijuna maraka za isplatu izvansudskih nagodbi

Vlada HNŽ-a: Dodatnih 1,7 milijuna maraka za isplatu izvansudskih nagodbi

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na jučer održanoj sjednici donijela Odluku o isplati još 1.738.815 maraka po zaključenim ugovorima o izvansudskoj nagodbi.

Na taj način riješena su potraživanja pravnih i fizičkih osoba čija je pravomoćnost utvrđena do 31. prosinca 2014. godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Iznova je istaknuto kako je Vlada, svjesna koliko je taj naslijeđeni problem ozbiljna prijetnja financijskoj stabilnosti Županije, još 2016. godine otpočela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je, svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret županijskog proračuna, ponudila mogućnost izvansudske nagodbe. Do sada je, u mandatu aktualne vlade, za tu nakanu izdvojeno više od 16 milijuna maraka.

Razumijevajući složenost i broj predmeta koje rješavaju pravosudna tijela, Vlada je dala suglasnost za prijam novih 24 državna službenika i namještenika u sudovima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U Općinskom sudu u Konjicu bit će primljena tri djelatnika, u Općinskom sudu Čitluk četiri, u Općinskom sudu Mostar devet i Županijskom sudu u Mostaru osam djelatnika.

Potvrđujući opredijeljenost Vlade za stalni dijalog i dogovor sa sindikatima, Vlada je dala suglasnost i ovlastila ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Suada Balića da potpiše Kolektivni ugovor za službenike tijela uprave i sudbene vlasti u FBiH koji je utvrđen između Vlade Federacije BiH, vlada županija i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, sudbenoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar