• Rama dobila još jednu doktoricu znanosti
  • Rama dobila još jednu doktoricu znanosti
  • Rama dobila još jednu doktoricu znanosti

Rama dobila još jednu doktoricu znanosti

Rama se od danas može pohvaliti još jednom doktoricom znanosti iz oblasti urologije. Naime, Katica Pavlović uspješno je obranila doktorsku disertaciju na temu Učinci umetka detubulariziranog segmenta tankog crijeva u glatko-mišićni sincicij mokraćnog mjehura na njegovu kontraktilnost kod bolesnika s neurogenim mjehurom. Disertacija predstavlja kliničku studiju dugotrajnih učinaka na ukupnu bubrežnu funkciju, kontinentni status i kvalitetu života.

Pavlovićeva je rad obranila pred Povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Boris Ružić, dr. sc. Katarina Vukojević te dr. sc. Amra Zalihić, a pod mentorstvom dr. Ivana Gilje, koji koji je dio svog velikog znanja i iskustva u oblasti urologije prenio Katici upravo kao mentor na radu, ali i kao vrsni profesor koji je jedan od najzaslužnijih za Katičina znanja iz urologije.

Katica je nakon što je povjerenstvo njenu obranu i rad ocijenilo izvrsnima, kazala: “Zahvaljujem obitelji, mentoru, profesorima, kolegama s odjela Urologije SKB Mostar, kao i svim kolegicama i kolegama iz ove bolnice te svima koji me pratili na mom putu do današnjeg postignuća.”

“Išla si korak po korak, od Trzna, Rumboka i Ripaca, do katoličkog školskog centra u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru. Čvrsta i odlučna biti ono što si još kao mala djevojčica, na pitanje što ćeš biti kada porasteš, govorila: ”Ja ću biti doktorica.” I život se posložio tako da si, uz puno odricanja, najprije tebe, zatim tvojih roditelja i drugih članova obitelji, ostvarila cilj kojeg si još kao dijete pred sebe postavila. Od srca čestitamo”, jedna je u nizu čestitki koje su Pavlovićevoj danas upućene.

Za dr. sc. Katicu Pavlović su također istaknuli kako je neumorno išla naprijed, ulagala u svoje znanje, kako bi kroz poziv kojeg je odabrala te pod Hipokratovom zakletvom, uvijek bila na usluzi svakom čovjeku.

Životopis

PAVLOVIĆ, Katica: Rođena je 30. listopada 1985. godine u Prozoru. Nakon završene OŠ fra Jeronima Vladića u Ripcima i srednje Medicinske škole u KŠC-u Sv. Josip u Sarajevu, uspješno je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Nakon položenog stručnog ispita i poslijediplomskih studija, položila je Specijalistički ispit iz Urologije – Klinika za urologiju, SKB Mostar. Od 2018. godine je uposlena kao specijalist urologije na Klinici za urologiju SKB Mostar, a od 2020. i aktivni član Europskog udruženja urologa, eng. EAU.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar