Rama našla svoje mjesto među najljepšim krajevima BiH u spotu EBRD-a

Rama našla svoje mjesto među najljepšim krajevima BiH u spotu EBRD-a

Objavljen spot za Godišnju skupštinu EBRD-a koja u utorak počinje u Sarajevu u kojem je svoj mali dio našlo i Ramsko jezero.

“Zemlja. Nebo. Voda. Povijest. Narod. Velika moć – moć raznolikosti”, kaže narator u kratkom promotivnom spotu koji prati kadrove predjela i ljudi Bosne i Hercegovine. Također, moto ovogodišnje skupštine je upravo “Moć raznolikosti”.

Kako smo ranije pisali, do sada je potvrđeno prisustvo 2215 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika (guverneri EBRD-a, ministri financija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva, a u narednim danima očekuju se dodatne potvrde.

Sesija o potencijalima za investiranje u BiH “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta” je poseban dio programa. U fokusu ove sesije su, kako je to saopćeno, strateška područja, prezentacija potencijala i benefita geostrateške pozicije.

Pod nazivom “Investirajte u Bosnu i Hercegovinu – Investirajte u profitabilne projekte”, Sesija o potencijalima za investiranje u BiH, održava se 9. svibnja u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Pored navedenog, fokus skupštine bit će i potencijal IT sektora, drvne industrije, turizma, autoindustrije, poljoprivrede i prehrambene industrije.

/Izvor: Klix.ba/
Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing