RAMA I RAMLJACI: OD PRISILNOGA RASELJAVANJA DO NOVE INTEGRACIJE SA STARIM KRAJEM

RAMA I RAMLJACI: OD PRISILNOGA RASELJAVANJA DO NOVE INTEGRACIJE SA STARIM KRAJEM

U Prozoru je 5. svibnja 2017. održan sastanak Inicijativnog odbora za održavanje Znanstveno-stručnog skupa u povodu 50.-te obljetnice izgradnje HE „RAMA“ i prisilnoga iseljavanja Ramljaka (1968-2018) pod naslovom RAMA I RAMLJACI: OD PRISILNOGA RASELJAVANJA DO NOVE INTEGRACIJE SA STARIM KRAJEM.

Na sastanku su sudjelovali: dr. Jozo Ivančević, prof. dr. sc. Ivan Markešić, fra Tomislav Brković, fra Mato Topić, fra Ivan Jelić i fra Miljenko Petričević.

Na sastanku je imenovan Programsko-organizacijski odbor u sastavu:

  • Dr. Jozo Ivančević
  • Esad Dželilović
  • Ivo Zane
  • Fra Tomislav Brković
  • Fra Mato Topić.

U Znanstveno-stručni odbor imenovani su:

·         Prof. dr. sc. Ivan Markešić, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb

·         Prof. dr. sc. fra Ivan Šarčević, Franjevačka teologija, Sarajevo

·         Prof. dr. sc. fra Josip Jozić, Franjevačka teologija, Sarajevo

Organizator i pokrovitelj skupa, koji će se održati u rujnu/listopadu 2018. godine, bit će Općina Prozor-Rama.

U tu svrhu načelnik Općine Prozor-Rama, dr. Jozo Ivančević, šalje ovim putem POZIVNO PISMO i PRIJAVNI OBRAZAC za znanstveno-stručni skup RAMA I RAMLJACI: OD PRISILNOGA RASELJAVANJA DO NOVE INTEGRACIJE SA STARIM KRAJEM, s nadam da će mnogi Ramljaci naći znanstvenoga interesa i do 30. lipnja 2017. prijaviti svoje sudjelovanje. Svi pristigli i prihvaćeni radovi bit će objavljeni u posebnome zborniku radova koji će biti pripremljen (tiskan) do rujna/listopada 2018. godine.

Važna napomena: Da bi se na predviđenom znanstvenom skupu, kojim bi se u rujnu ili listopadu 2018. godine obilježila 50.-ta obljetnica prisilnoga raseljavanja iz Rame (1968-2018), mogla održati promocija navedenoga zbornika radova, prijavljeni sudionici trebat će radi pripreme tiskanja zbornika (lektura, korektura, prijelom itd.) svoje završene (napisane) radove poslati najkasnije do 1. svibnja 2018. godine.

Članovi Inicijativnog odbora nadaju se da će mnogi naši Ramljaci, svejedno gdje danas žive, naći interesa i do postavljenoga roka (30. lipnja 2017.) prijaviti svoje sudjelovanje.

Prijavni obrazac Rama i Ramljaci – Pozivno pismo

Prijavni obrazac

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar