Rama-Tex obilježava deset godina rada u općini Prozor-Rama

Rama-Tex obilježava deset godina rada u općini Prozor-Rama

Tvornica Rama-Tex d.o.o. napunila je deset godina od početka rada u općini Prozor-Rama. Trenutno je uposleno 88 radnika.

Tvornica tekstila Rama-Tex svoj prvi pogon u općini Prozor-Rama otvorila je prije deset godina, 14. travnja 2012. godine u Gračacu. Tada je u tvornici uposleno 55 osoba, prvenstveno ženske radne snage.

Kako je posao rastao tako se pojavila i potreba za proširenjem pogona. Stoga je prije pet godina otvoren i pogon u Prozoru. Tada su tvornice na Gračacu i Prozoru imale ukupno 135 djelatnika.

Kao i u svim drugim segmentima društva i gospodarstva u svijetu i ovdje je koronavirus ostavio svoj trag. No, nije uspio zatvoriti tvornice. Vlasnik Dragomir Čuljat je preminuo od posljedica ovog virusa, ali je rad nastavljen u suradnji s njemačkim firmama.

“Pandemija koronavirusa je itekako utjecala na poslovanje tvornice, a trenutno je rat u Ukrajici, što je također utjecalo na kretanja na tržištu. Borimo se dan za danom, vjerujemo u što skoriji popravak situacije i bolja vremena”, kazao je Ivica Pavlović, direktor Rama-Texa.

U tvornici u Prozoru trenutno rade 64 djelatnika, dok je na Gračacu njih 24.

Otvoren pogon tvornice Rama-tex u Prozoru

Preminuo Dragomir Čuljat, osnivač i vlasnik tvornice Ramatex

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar