• Rama za Markicu – Humanitarni koncert za Markicu Andričića 6. travnja u Prozoru
  • Rama za Markicu – Humanitarni koncert za Markicu Andričića 6. travnja u Prozoru

Rama za Markicu – Humanitarni koncert za Markicu Andričića 6. travnja u Prozoru

Kulturno sportski centar Prozor-Rama organizira Humanitarni koncert za Markicu Andričića,  mladića čiji su roditelji porijeklom iz Rame, koji boluje od cerebralne paralize i koji je u teškom stanju zbog dekubitalnih rana,  a čija obitelj živi u teškim materijalnim uvjetima, bez dovoljno sredstava za Markicino daljnje liječenje.

Kao što smo već ranije pisali, Markica je mladić od 35 godina, osoba s invaliditetom koji od rođenja ima cerebralnu paralizu. Nakon trogodišnjeg bolničkog liječenja radi urinarnih infekcija, s prekidima, otpušten je u srpnju prošle godine iz Kliničke bolnice Dr. Fran Mihaljević u živim ranama i od strane konzilija u Novoj bolnici odlučeno je da mu se nakon sepse i strašnog dekubitisa koji izaziva zgražanje, a koje je zaradio u Kliničkoj bolnici Dr. Fran Mihaljević, trebaju odrezati obje noge u kuku, na što obitelj ne pristaje i traži način za liječenje u inozemstvu.

Obitelj Andričić se inače u liječenju svoga Markice snalazi kako može, ali je na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine za svoje troje djece – Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

Kako se radi o obitelji s niskim prihodom, a koji se u posljednje vrijeme raspodjeljuje uglavnom na nešto hrane te higijenske i medicinske potrepštine za Markicu,  Kulturno sportski centar Prozor-Rama uključio se u humanitarnu akciju za pomoć Markici organizacijom Humanitarnog koncerta.

Na koncertu nastupaju: Sinovi Hercegovine, Marija Krnić-Cerovac, Marko Bošnjak, Zdravko Čurić i DJ- Rajko Raja Ternovšek.

Koncert će se održati u petak, 6. travnja 2018. godine u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, dok dodatne dobrovoljne priloge možete uplatiti po vašoj želji i mogućnosti.

Pozivamo vas da budete dio ovog glazbeno-humanog spektakla i na taj način pomognete Markici, kojemu je naša pomoć uistinu potrebna, poručio je organizator!

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar