Ramljaci sudjelovali na 3. Seminaru folklora Hrvata u BiH

Svečanom završnom priredbom završio je 3. Seminar folklora Hrvata u BiH.

Priredba je održana na sportskim terenima hotela Đulić u Širokom Brijegu, a bogat večernji i zabavni program privukao je mnoštvo posjetitelja. Polaznici su kroz ova četiri dana obrađivali pjesme, plesove, nošnje i običaje Hrvata Srednje Bosne.
  
Na završnoj priredbi polaznici su pokazali kroz ples i pjesmu ono što su naučili. Također, na tamburama i tradicijskim instrumentima pokazali su dio svojih vještina. Tijekom večeri predstavilo se još nekoliko sudionika seminara koji su sve nazočne oduševili prekrasnim pjevanjem i drugim izvedbama. Zajedničkim kolom i oproštajnom zabavom do kasnih večernji sati završio je 3. Seminar folklora Hrvata u BiH 2014. u organizaciji UHAKUD u BiH.
 
Osim voditelja seminara, prof. Miroslava Šilić, predavali su još: dr. sc. Stjepan Sremac, dr. sc. Jasmina Talam, Svjetlana Bajić, etnolog, mr. Biljana Glibo, mr. Toni Marić, mr. Lidija Vladić Mandarić, Tomislav Cvrtila mag. gl. paed, prof. Ivan Barać i Jure Miloš.
 
Oko 60 polaznika iz BiH, RH i inozemstva sudjelovalo je na ovogodišnjem Seminaru koji je počeo u četvrtak 17. srpnja.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji i realizaciji ovoga projekta, Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru, župi "Sv. Jakova"u Međugorju i njezinom župniku fra Marinku Šakoti na nesebičnoj pomoći te medijima koji su popratili Seminar.
 
Na kraju najavljujemo idući 4. Seminar folklora Hrvata u BiH koji će se održati od 16. do 20. srpnja 2015. godine.

uhakud.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing