Ramska zajednica Požege održava tradiciju hodočašća Divi

Ramska zajednica Požege održava tradiciju hodočašća Divi

Ramska zajednica Požega i ove je godine organizirala, prve nedjelje u srpnju, tradicionalno hodočašće na grob Dive Grabovčeve na Kedžari. Hodočasnici iz Požege sudjelovali su na misnom slavlju na Vran planini, koje je, uz veći broj svećenika, predvodio fra Ivan Sesar, generalni definitor Franjevačkog reda.

– Fra Ivan Sesar, u propovijedi nadahnutoj sudbinom Dive Grabovčeve, poslao je poruku svima kako je vrlo važno ostati svoj te odgajati djecu u poštenju da ne pokleknu pred vremenom u kojem se postavljaju pogrešne vrijednosti za život. Ramski narod očuvao je dostojanstvo i običaje i tako treba živjeti gdje god se nalazio – kaže tajnica društva Ivana Ivanika.

Misno slavlje pjesmom su uveličale članice etnosastava Čuvarice. Nakon mise hodočasnici su se družili uz objed, a na povratku kući zaustavili su se u mjestu Masna Luka te obišli crkvu sv. Ilije. Hodočasnici iz Požege imali su priliku vidjeti bogatu zbirku slika poznatih i nepoznatih slikara i kipara za koje se organizira ljetna likovna kolonija o temi planina.
 Blidinje.net / glas-slavonije.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar