RASPLET GRUPE D: Hrvatska mora pobijediti u gostima kod Škotske

RASPLET GRUPE D: Hrvatska mora pobijediti u gostima kod Škotske

Večeras se u Glasgowu i Londonu igraju mečevi trećeg kola grupe D u kojima se sastaju Škotska i Hrvatska, odnosno Engleska i Češka.

21:00 Hrvatska – Škotska (Hampden Park, Glasgow, Nova BH)

Računica je jasna za obje ekipe – ko pobijedi prolazi u osminu finala, dok bi neriješenim rezultatom obje ekipe ispale s Eura.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić će u trećem kolu na Euru i treći put promijeniti sistem igre i nekoliko nogometaša.

Tako bi polušpica trebao igrati Luka Modrić, a iza njega će biti Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, dok bi trojac u napadu trebao biti Luka Ivanušec, Ivan Perišić i Bruno Petković.

Škoti, koji su domaćini u ovom susretu i imat će podršku svojih navijača, će biti znatno oslabljeni.

Naime, zbog koronavirusa vezni igrač Billy Gilmour, koji je proglašen igračem utakmice protiv Engleske, je otišao u izolaciju i neće ga biti u sastavu te će Škoti sve nade polagati u Andrewa Robertsona i Johna McGinna.

21:00 Češka – Engleska (Wembley, London, Sportklub)

Englezi će dočekati Češku u Londonu u susretu u kojem su obje ekipe već osigurale plasman u osminu finala. Česima odgovara čak i neriješen ishod kako bi osvojili prvo mjesto u grupi, dok Englezima za prvo mjesto odgovara samo pobjeda.

No, Englezi sasvim sigurno imaju ambicije kao prvoplasirani proći dalje te se očekuje njihova ofanziva od prve minute.

Gareth Southgate još uvijek ne može računati na Masona Mounta i Bena Chilwella koji su u izolaciji, dok će Češka igrati u najjačem mogućem sastavu.

U slučaju uvjerljive pobjede jedne od ekipa, uz uvjerljivu pobjedu Hrvatske ili škotske, poražena ekipa iz ovog duela će u osminu finala iz grupne faze proći s trećeg mjesta.

Tabela:

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar