RASTROŠNA POLITIKA: Za održavanje automobila Predsjedništvo BiH potroši 500 tisuća maraka godišnje

RASTROŠNA POLITIKA: Za održavanje automobila Predsjedništvo BiH potroši 500 tisuća maraka godišnje

Okvirnim sporazumima za održavanje motornih vozila Predsjedništvo BiH za 12 mjeseci kroz 17 sporazuma je izdvojilo ukupno blizu pola milijuna KM, točnije 422.011,05 KM bez PDV.

Predsjedništvo BiH za pranje automobila na godišnjoj razini troši 25.000 KM.

Naime, sklopljena su tri okvirna sporazuma između Predsjedništva BiH i kompanija koje se bave ovom vrstom djelatnosti. Ugovori su sklopljeni za ručno pranje vozila u Mostaru, Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ručno pranje u Mostaru za 12 mjeseci košta 4.300 KM bez PDV, u Istočnom Sarajevu 4.400 KM bez PDV, dok će se vozila Predsjedništva BiH u Sarajevu prati ručno te imati usluge vulkanizera za 16.300 KM bez PDV.

Okvirnim sporazumima za održavanje motornih vozila Predsjedništvo BiH za 12 mjeseci kroz 17 sporazuma je izdvojilo ukupno blizu pola miliona KM, točnije 422.011,05 KM bez PDV.

Tu je uračunato osiguranje od autoodgovornosti i autonezgode, kasko osiguranje, isporuka i montaža autoguma, registracija vozila, te održavanje automobila marke „BMW“, „Audi“, „VolksWagen“, „Škoda“, „Citroen“ u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

 Slobodna Bosna

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar