Ratko Rudić s Brazilcima pomeo Hrvatsku 17:10!

Ratko Rudić s Brazilcima pomeo Hrvatsku 17:10!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije samo izgubila protiv Brazila, koji je do sad na vaterpolskoj karti svijeta bio “negdje tamo iza”, nego su razbijeni na komadiće, pregaženi i poniženi. Zgazila nas je “vaterpolska sila” koju smo do sada svih sedam puta pobijedili bez ikakvih problema. Posljednji međusobni ogled prije tri godine završio je 20:3 u korist Hrvatske.

A sad su nam Brazilci, koje vodi “zlatni olimpijski brk” Ratko Rudić u 1. kolu skupine A završnice Svjetske lige, koja se održava u talijanskom Bergamu, očitali lekciju pobijedivši nas 10:17 (3:3, 2:6, 1:6, 4:2).

Prva četvrtina završila je 3:3 i tu smo mislili kako će se “barakude” probuditi i ubaciti u višu brzinu te pomesti Brazil, ali dogodilo se upravo suprotno. Brazilci su ti koji su “rasturili” hrvatske vaterpoliste. Nakon dvije četvrtine vodili su 9:5, a u zadnju dionicu ušli su s vodstvom 15:6.

Može se tu pričati o eventualnom manjku motivacije ili tko zna čega, no jednostavno si ne smijemo dopustiti takvu lošu igru. Pitanje je što će nam učiniti Mađarska večeras. Izbornik Branko Tucak koji je naslijedio reprezentaciju baš od Rudića dužan je odgovore za ovu blamažu. Ako ih ne zna, ili neka se ostavi izborničkog posla, jer pod njegovom palicom uopće nam ne ide ili neka odvede reprezentaciju u Brazil kod Rudića, pa neka uče od njega, kao što je on svoje vaterpoliste doveo u Hrvatsku prije nekog vremena.

Istaknimo još samo kako je kod Brazila najbolji bio Adrian Delgado s pet golova, a naš Josip Vrlić i Felipe Perrone zabili su po tri pogotka. Taj isti Vrlić koji nije dovoljno dobar “barakudama”, dobar je Rudiću očito. U redovima Hrvatske Antonio PetkovićLuka LončarMaro Joković i Paulo Obradovićpostigli su po dva pogotka, a Damir Burić i Sandro Sukno po jedan.

U srijedu s početkom u 17.20 sati Hrvatska igra protiv Mađarske, koja je u prvom kolu deklasirala Kinu 18:8.
narod.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar