Reagirali roditelji iz Ljubuškog zbog štrajka prosvjetnih djelatnika u ZHŽ

Reagirali roditelji iz Ljubuškog zbog štrajka prosvjetnih djelatnika u ZHŽ

Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški uputilo je Vladi ŽZH otvoreno pismo vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je u tijeku od 9. siječnja.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

obraćamo vam se kao predstavnici razrednih odjela u Roditeljskom vijeću Gimnazije Ljubuški vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je počeo 9. siječnja 2023. g. Kao roditelji izražavamo duboko nezadovoljstvo postojećim stanjem i činjenicom da naša djeca trenutno ne pohađaju nastavu. Razumijemo prosvjetne djelatnike u potraživanju njihovih radnih prava zbog kojih su pokrenuli štrajk.

Ne možemo razumjeti da prolaze dani od najave do pokretanja štrajka, a da sve to vrijeme nije uspostavljen konstruktivan dijalog, da se pregovori danima odugovlače, umjesto da se žurno krene u traženje rješenja za dobrobit naše djece. Nadamo se da ste svjesni činjenice da su naša djeca već dovoljno zakinuta u kontinuiranom radu kroz korona krizu i prošlogodišnji štrajk. Prema Konvenciji o pravima djece, naša djeca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje. Na poseban način su zakinuti maturanti koji se trebaju pripremati za polaganje mature i nastavak školovanja. Ako problem bude rješavan ovim tempom, očito je da će štrajk potrajati duže vrijeme i nama kao roditeljima neće preostati ništa drugo nego da poduzmemo sva zakonski regulirana sredstva kao što su prosvjedi, medijski istupi, javne rasprave i sl. s nakanom da se naša djeca vrate u školske klupe.

Stoga, u cilju zaštite prava naše djece na kvalitetno obrazovanje tražimo da uložite dodatne napore, odgovorno postupite i hitno pronađete rješenje za novonastalu situaciju”, stoji u pismu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing