Ukida se roming u EU za zemlje Zapadnog Balkana gdje je i BiH

Ukida se roming u EU za zemlje Zapadnog Balkana gdje je i BiH

Ove godine bi trebala početi primjena sporazuma o roamingu koji podrazumijeva da cijene usluge mobilne telefonije u inozemstvu  budu jednake cijenama u svojoj državi. To se odnosi na države Zapadnog Balkana i EU.

Nezavisni hrvatski zastupnik Bojan Glavašević je najavio ovu značajnu povoljnost.

“Ima jedna lijepa i važna vijest za stanovnike zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije. U 2023. konačno bi trebao zaživjeti sporazum o roamingu, pa ćemo moći komunicirati po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama”, istakao je.

Glavašević je u izjavi za Index.hr istakao da je državna tajnica Hrvatske Andreja Metelko informirala sabornike iz odbora za europske poslove da je potpisan glavni sporazum te da je potrebno potpisati još nekoliko manjih sporazuma.Naglasio je da će se sporazum primjenjivati u državama Zapadnog Balkana, među kojima je Bosna i Hercegovina, i cijeloj EU. Potvrdio je da će se to odnositi na telefonske razgovore i internet, ali da će, kako je naglasio, postojati, zaštitna klauzula kako bi se spriječilo da npr. netko iz Hrvatske uzme pretplatu u Srbiji, pa plaća po nižim, dampinškim cijenama.

Podsjećamo, pretprošle godine ukinut je roaming na području Zapadnog Balkana – Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar