• Rukometaši BiH izgubili od Češke i ostali s minimalnim šansama za drugi krug EP-a
  • Rukometaši BiH izgubili od Češke i ostali s minimalnim šansama za drugi krug EP-a
  • Rukometaši BiH izgubili od Češke i ostali s minimalnim šansama za drugi krug EP-a

Rukometaši BiH izgubili od Češke i ostali s minimalnim šansama za drugi krug EP-a

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Češke u meču 2. kola Evropskog prvenstva rezultatom 27:19.

Česi su puno bolje otvorili meč i već nakon nepunih 10 minuta imali prednost od pet golova.Igrači BiH su se mučili u napadu, u nekim situacijama čak nisu ni uputili udarac prema golu Čeha, a sve to  protivnici su znalački kažnjavali i odmah na startu stavili do znanja da ih samo pobjeda u ovom susretu zanima.

U sedmoj minuti i selektor Obrvan, vidno nezadovoljan prikazanom igrom, pozvao je time-out, no ni to nije previše pomoglo  koji su nakon prvog pogotka na meču čak devet minuta biili bez gola, sve do 12. minute kada je Perić bio precizan.

Za razliku od prvog, na početku drugog poluvremena igrači BiH su znali odgovoriti na golove Češke pa su tako Herceg i Vranješ držali BiH tim u igri, iako smo opet lagano primali golove. Dragnića je u 35. minuti pogodio za 14:12 i tada je bilo jasno da naši igrači u ovom meču mogu doći do dobrog rezultata, unatoč svim problemima.

U 46. minuti Perić je izborio sedmerac i isključenje i činilo se u tom trenutku da će naš tim preokrenuti meč, no na scenu je stupio sjajni Klima, za kojeg naš tim nije imao rješenje i koji je faktički sam odlučio ovu utakmicu i u 52. minuti Češku odveo na nedostižnih pet golova.

Nakon toga su Česi mirno priveli meč kraju i na kraju upisali uvjerljivu pobjedu od 27:19.

Naredni meč BiH rukometaši igraju za dva dana protiv Španjolske, a taj susret se igra u 18 sati.

Tehnički, BiH treba čudo da se plasira u drugi krug.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar