Rusi otvoreno prijete: ‘Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će srušen’

Rusi otvoreno prijete: ‘Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će srušen’

‘Napadne li SAD, tad će … projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni’Ruski veleposlanik u Libanonu rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Siriju biti srušen, a lans. irno mjesto ciljano, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.

Ruski veleposlanik Aleksander Zasipkin je u komentarima objavljenima u utorak navečer rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruskoga zapovjednika oružanih snaga.

Ruska vojska rekla je 13. ožujka da će odgovoriti na svaki američki napad na Siriju, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Rusija je najjači saveznik Bašara al Asada.

SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Siriju zbog navodnog kemijskog napada u pobunjeničkoj Dumi pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio desetke ljudi.

“Napadne li SAD, tad će … projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni”, rekao je Zasipkin  za Hezbolahovu televiziju Al-Manar, govoreći na arapskome. Također je rekao da sukob treba biti isključen i “stoga smo spremni održati pregovore”.

Rusija i SAD uzajamno su blokirali pokušaje da se pokrene međunarodna istraga o kemijskom napadu u Siriji.

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je planirani put u Latinsku Ameriku ovaj tjedan kako bi se umjesto toga fokusirao na incident u Siriji, rekla je Bijela kuća.

Trump je u ponedjeljak upozorio da će nakon što se ustanoviti odgovornost za napad u Siriji slijediti brz i silovit odgovor.

(Izvor: HINA)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar