RUSIJA ZAPRIJETILA: Nećemo gledati, šutjeti i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO

RUSIJA ZAPRIJETILA: Nećemo gledati, šutjeti i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO

Sergej Rjabkov, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, obrušio se na Finsku i Švedsku zbog njihove odluke da uđu u NATO.

“Nitko ne bi trebao imati iluzije da će Rusija jednostavno gledati i šutjeti i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO”, rekao je dodavši da sigurnost u dvije zemlje “neće biti ojačana” tim potezom.

“Globalna situacija će se radikalno promijeniti nakon odluke Švedske”, dodao je. Ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je sinoć da rat u Ukrajini sve više uvlači Washington u sukob s Moskvom. Kaže da je situacija “iznimno opasna” “Današnja situacija je izuzetno, iznimno opasna. SAD se sve dublje uvlači u sukob s najnepredvidljivijim posljedicama za odnose između dviju nuklearnih sila”, rekao je Antonov na ruskoj televiziji.

Švedska je potvrdila da će podnijeti zahtjev za članstvo u NATO

Švedska premijerka Magdalena Andersson u ponedjeljak bi trebala otići u parlament kako bi osigurala potporu za prijavu, a također će predsjedati posebnim sastankom vlade o tom pitanju. Andersson je jučer rekla da je vojna nesvrstanost dobro služila Švedskoj u prošlosti, ali je malo vjerojatno da će tako biti i u budućnosti, piše Index.hr.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar