Ryan Giggs u Zagreb donio trofej Lige prvaka

Ryan Giggs u Zagreb donio trofej Lige prvaka

Legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs u Zagreb je donio trofej Lige prvaka.

U sklopu UEFA Champions League Trophy Toura, održana je konferencija za medije na kojoj je Ryan Giggs, ambasador Unicredit grupe predstavio najprestižniji europski klupski trofej, onaj namijenjen pobjedniku Lige prvaka.

Kako bi približila trofej Lige prvaka nogometnim zaljubljenicima, Uefa je 2007. godine pokrenula turneju trofeja Lige prvaka. Tijekom posljednjih godina trofej je tako, u sklopu svoje turneje, stigao u Aziju, Latinsku Ameriku, Afriku, Sjevernu Ameriku i Istočnu Europu, a u 16 zemalja turneju je obišlo više od 600.000 ljudi. Hrvatski zaljubljenici u nogomet trofej su mogli pogledati u Osijeku 18. i 19. listopada te u Zagrebu 21. i 22. listopada.

Što vas očekuje? Trofej će biti izložen na posebnom crvenom kamionu izrađenom za potrebe turneje, a koji se za potrebe besplatne izložbe pretvara u spektakularni izložbeni prostor površine 200 metara kvadratnih. Trofej će, pak, biti izložen na otvorenom balkonu kamiona, a posjetitelji će se moći fotografirati s njime, ali i igrati interaktivne igre te pogledati izložbu suvenira potpisanih od strane nekih od najvećih legendi koje su tijekom godina zaigrale u Ligi prvaka. Također, u svakom gradu, navijači će se moći upoznati i fotografirati s bivšim nogometnim legendama, odnosno, ambasadorima Lige prvaka. Drugim riječima, u Zagreb je ove godine stigao legendarni velški nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs.

U osvajanju Lige prvaka sudjelovali su brojni Hrvati. Samim time, sudjelovali su i u podizanju trofeja Lige prvaka. Neki više, neki manje. Neki su bili u prvih jedanaest kada su osvojili trofej, neki su bili na klupi, a neki ni u zapisniku. No svi su bili pod ugovorom s klubom koji je osvojio Ligu prvaka što je, na kraju krajeva, najbitnije.

Devet Hrvata je osvajalo Ligu prvaka, a oni su redom: Robert Prosinečki, Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Igor Bišćan, Dario Šimić (izborio finale s Milanom dva puta, no niti jednom nije bio u zapisniku), Mario Mandžukić, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar