• Samsung napokon otkrio zašto su eksplodirali njihovi telefoni
  • Samsung napokon otkrio zašto su eksplodirali njihovi telefoni
  • Samsung napokon otkrio zašto su eksplodirali njihovi telefoni
  • Samsung napokon otkrio zašto su eksplodirali njihovi telefoni

Samsung napokon otkrio zašto su eksplodirali njihovi telefoni

Privodeći kraju višemjesečnu agoniju oko Galaxy Note 7 telefona, Samsung je u ponedjeljak napokon potvrdio da je njihova istraga otkrila kako su greške u baterijama od dva dobavljača krive za požare telefona. Ti su požari doveli i do povlačenja cijelog Notea 7 i 5,3 milijarde dolara gubitka za korejsku kompaniju.

Samsungov šef mobilnog poslovanja Koh Dong-jin potvrdio je da novi Galaxy S8 neće biti predstavljen na Mobile World Congressu u Barceloni kao što je to bio običaj s njihovim telefonima proteklih godina. Rekao je da su uveli nove procedure kako bi izbjegli ponavljanje ovih grešaka, ali nije bilo govora o tome kad bi telefon mogli vidjeti. Ranije glasine sugerirale su da bi to moglo biti krajem ožujka ili početkom travnja.

Istraga Samsungovih i nezavisnih stručnjaka pokazala je da nema problema sa hardverom i softvera samog telefona, već da su za kratke spojeve i požare krivi proizvodni i dizajnerski nedostaci u baterijama, prenosi Reuters. Na konferenciji u ponedjeljak nisu navodili čije su baterije, ali su prije istaknuli da su dobavljači bili njihov Samsung SDI te kineski Amperex Technology. SDI je najavio da će uložiti 128,5 milijuna dolara kako bi poboljšali sigurnost proizvoda i dalje proizvodili baterije za Samsungove telefone.
Samsung je objavio i da preuzimaju odgovornost za traženje dobavljača da baterije zadovolje određene specifikacije te da neće podnositi tužbe. U isto vrijeme su objavili i novi postupak u osam točaka za provjeru baterija kako bi izbjegli propuste u detekciji nekih problema.

Infografika u nastavku tako pokazuje da je prva baterija imala neispravan dio na gornjem desnom uglu gel omotača, dok je druga baterija imala dosljednu tendenciju topljenja bakra na području anode, okrenute prema pozitivno nabijenoj kartici katode.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing