Sanader izašao na slobodu i opet teško optužio Jadranku Kosor

Sanader izašao na slobodu i opet teško optužio Jadranku Kosor

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a, izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu.

Zahvalio se odvjetnicima i rekao da je s njima nadišao profesionalni odnos koji je izrastao u nešto više. Dodao je kako ne zna za slučaj u Hrvatskoj da se za isto djelo sudi kroz 4 do 5 postupaka. Da su spojili, ja bih bio cijelo vrijeme bio na slobodi, rekao je. No to nije napravljeno tako da me se stalno može zatvarati. To je kršenje ustavnih prava. Zadovoljan sam što imamo u Hrvatskoj nekoga tko tako može odlučiti. Nisam ogorčen što sam bio toliko pritvoren nego nezadovoljan činjenicom da se tako nešto može dogoditi u Hrvatskoj. Kad krene prvi proces, ovo ćemo ponovno potencirati, izjavio je Sanader.

Politiku neću komentirati. Njome se više ne bavim. Koncentrirat ću se na postupke protiv mene i dobit ću ih. U Remetincu su bili korektni prema meni, kazao je.

Na pitanje novinara gdje je novac, odgovorio je da ga se njega ne treba pitati. Tko je dokazao da je novac ukraden? Je li išta dokazano? Nemojte mene pitati gdje je novac.

Ponovno je teško optužio bivšu predsjednicu HDZ-a i bivšu premijerku Jadranku Kosor za koju je rekao da je dala nalog Mladenu Bajiću za njegov progon, odmah drugi dan nakon što ga je izacila iz HDZ-a.

U podne je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo mu je istražni zatvor i odredilo da mu nisu potrebne mjere opreza ni jamčevina. USKOK-ova žalba na odluku Suda ne odgađa izvršenje.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar