Saznajte koje su aktivnosti obilježile rad Crvenog križa Prozor-Rama u 2014. godini

Saznajte koje su aktivnosti obilježile rad Crvenog križa Prozor-Rama u 2014. godini

Predsjednišvo Crvenog križa Prozor-Rama u srijedu 12. studenog 2014. godine održalo je sedmu sjednicu u prostorijama Crvenog križa na kojoj je podneseno izviješće o radu u periodu od 1. travnja 2014. godine  do 31. listopada 2014. godine.

Tajnik CK-a Daniel Tučić je predstavio aktivnosti koje su obilježile proteklo razdoblje te je istaknuo da su period između dvije sjednice obilježile elementarnih nepogode i prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja.

Ali nismo zanemarili ni naše tradicionalne aktivnosti kao što su: Pomoć u hrani za socijalno ugroženo stanovništvo naše općine, ortopedska pomagala, prva pomoć za vozače, akcije dobrovoljnog darivanja krvi i slično, dodao je tajnik Daniel Tučić.
 

U nastavku teksta saznajte koje su to aktivnosti obilježile rad Crvenog Križa Prozor Rama i na koji način se brinuo i pomagao svoje korisnike:

HUMANITARNA ROBA
Donacija firme „Rama Tex“ ( 6 paketa odjevnih predmeta namijenjenih za korisnike CK) raspodijeljena je na način da je jedan dio podijeljen korisnicima CK, a drugi dio distribuiran je u poplavom ugrožena područja.
Donacija Općine Prozor-Rama (prehrambeni artikli u vrijednosti 3.500 KM)  podijeljena na ukupno 100 korisnika CK, a isti su dobili prehrambeni paket u vrijednosti 35,00 KM.
Donacija Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice (paketi s hranom i higijenskim potrepštinama) raspodijeljena je na 80 korisnika CK. Vrijednost paketa je 40,00 KM.
Donacija Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice (paketići za djecu u ruralnim područjima naše Općine) –  Ukupno je podijeljeno 100 paketića. Paketići su sadržavali školski pribor i set za higijenu.

U akciji „Pomoć stanovništva u poplavljenim područjima“ koja je trajala cijeli mjesec, uz donacije pučanstva općine Prozor-Rama i donacije same institucije Općine Prozor-Rama prikupljeno je 23.7 tone humanitarne robe (hrana, voda, obuća, odjeća, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, lopate, radne čizme i ostalo). Humanitarna roba distribuirana je stanovništvu  u: Domaljeevac-Šamac, Maglaj, Topčić polje, Odžak. Uz pomoć volontera CK akcija je uspješno okončana.

Pokrenuta je akcija prikupljanja novčane pomoći za obitelj Miličević iz sela Papci za izgradnju kuće. U sklopu akcije otvoren je humanitarni telefonski broj.

U suradnji s Federalnim ministarstvom za raseljena lica i izbjeglice , za dva korisnika CK dostavljena je humanitarna pomoć u vidu namještaja i šporeta.
U suradnji s Općinom Prozor Rama,  za jednog korisnika je dostavljen je i šporet i frižider.
Lječilište Reumal Fojnica je, po zamolbi Crvenog Križa Prozor Rama, odobrilo besplatni boravak u trajanju od 14 dana za pratnju Elmedina Motike.
 
 
ORTOPETSKA POMAGALA
U Navedenom vremenskom periodu podijeljen je i određen broj ortopedskih pomagala i to: Invalidska kolica (5 komada), Stolica za nuždu (2 komada), Hodalica (1 komad), Inv. Štake ( 1 komad) i Bolnički krevet (1 komad).
 
AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
Odrađene su 4 akcije dobrovoljnog darivanja krvi od čega 3 redovne i 1 izvanredna. U ove tri akcije odazvale su se 183 osobe, a prikupljeno je 154 doze krvi.
 
PRVA POMOĆ ZA VOZAČE
Održana su  predavanja i polaganja za ukupno 96 budućih vozača.
 
TRADICIONALNO OBILJEŽAVANJE DANA CRVENOG KRIŽA
U povodu obilježavanja Tjedna Crvenog križa upriličene su sljedeće aktivnosti; posjeta udruzi „Djeca nade“ prilikom kojeg je uručen paket s hranom za potrebe kuhinje; podjela paketa s hranom za 10 korisnika na Orašcu i Mluši; uz pomoć volontera CK-a dijeljeni su promotivni letci i zalijepljeni promo-plakati u osnovnoj i srednjoj školi.

Djelatnici i volonteri  CK Prozor Rama sudjelovali su na obilježavanju dana „Otvorenih vrata Crvenog križa i Transfuzije krvi“ uz edukacijski program i prigodno druženje.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih održana je Konferencija mladih volontera CK-a.
CK Prozor Rama obilježio je i Tjedan borbe protiv tuberkuloze (putem radijskog oglasa informiranjem smo pučanstva naše Općine o ovoj bolesti putem medijskog oglašavanja, a volonteri CK-a  odradili su svoj dio posla dijeleći promotivne letke pod geslom „Znanjem protiv tuberkuloze“.

U povodu Međunarodnog dana starih osoba, djelatnici i volonteri CK Prozor Rama posjetili su nekolicinu starih osoba u gradu Prozoru te si im tom prilikom uručili prigodni poklon.
U povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva , tri volontera CK Prozor-Rama sudjelovala su u četverodnevnom kampu mladih koji je održan u Bihaću i Cazinu. Kamp je bio radnog i edukativnog karaktera te su na taj način volonteri stekli nova znanja i iskustva iz raznih oblasti.

CK Prozor Rama sudjelovao je i u projektu „Nauči voljeti razlike“. Tajnik CK-a  Daniel Tučić održao  je praktično i usmeno predavanje volonterima i sudionicima ovog projekta na temu pružanja prve pomoći i zaštite  te upoznao prisutne o radu ove organizacije.

U navedenom periodu održana je i radna posjeta delegacije CK GRADA Sinja i Solina, gdje se razgovaralo o mogućoj suradnji . Ispred ove dvije organizacije dostavljena je pomoć za par korisnika CK-a Prozor Rama u vidu pelena za odrasle i invalidskih pomagala“, kazao je za Ramski vjesnik tajnik Daniel Tučić.
 
Nakon temeljitog i detaljnog izlaganja Izvješća, predsjednik Josip Juričić je pohvalio rad i aktivnosti Crvenog križa što su pozdravili i ostali prisutni članovi Predsjedništva CK Prozor Rama te su poželjeli daljnji uspjeh u radu Crvenog križa općine Prozor-Rama.

Napominjemo da je i  Crveni križ FBiH pohvalio rad CK općine Prozor-Rama i zahvalio se za prikupljenu i distribuiranu pomoć za područja ugrožena poplavama, doznajemo od tajnika Crvenog križa Daniela Tučića.
 
 
 
 
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar