Seniori HKK “Rama” u nedjelju igraju odlučujuću utakmicu za prvaka lige Košarkaškog-saveza Herceg-Bosne

Seniori HKK “Rama” u nedjelju igraju odlučujuću utakmicu za prvaka lige Košarkaškog-saveza Herceg-Bosne

Svi u Sportsku dvoranu u Prozoru na košarkaški spektakl i pobjedu Rame u nedjelju 12. ožujka 2023. godine!

Seniorski sastav HKK “Rama” u nedjelju, 12. ožujka 2023. godine, u Sportskoj dvorani u Prozoru s početkom u 18 i 30 sati igra odlučujuću utakmicu za prvaka A1 Lige Košarkaškog saveza Herceg-Bosne.

Ramski košarkaši do sada su imali odličnu podršku domaće publike. Budući da je u nedjelju važna utakmica svaka podrška je dobro došla. Očekivati je za ovu utakmicu izrazito veliki broj domaćih navijača. Košarkaški sastav Rame je zaslužio svojom borbenošću i dobrom igrom veliku podršku.

Košarkaši HKK “Rama” do sada su odigrali 13  utakmica te su samo jednom izgubili i to protiv najvećeg konkurenta iz Čapljine. Vrijeme je da im vrate, a publika bi bila zasigurno veliki vjetar u leđa mladoj ekipi

Trener Ivica Vukoja se osvrnuo na dosadašnje utakmice te što očekuje od ekipe u nedjelju i kako će se igrati doigravanje nakon regularnog dijela lige.

“U nedjelju u Sportskoj dvorani u Prozoru od 18:30 sati na rasporedu je utakmica redovnog XIV kola A1 Lige Košarkaškog Saveza Herceg-Bosne , koje odlučuje o prva dva mjesta u doigravanju  , pobjedom HKK Rama bi zauzela prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva i imala bi prednost domaćeg terena. U playoff-u igraju prve četiri ekipe . Po rasporedu 1-4, 2-3 na dvije pobjede. Finalna serija se igra na tri dobivene utakmice. Pobjednik lige ostvaruje ulaz u najveći rang BiH. Moramo istaknuti da je klub u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario odličan uspjeh s 12 pobjeda i jednim porazom”, kazao je trener Ivica Vukoja za Ramski Vjesnik.

“I ovom prilikom želim pohvaliti sve igrače kluba za zalaganje, htjenju, požrtvovanosti i želji da brane boje kluba i naše općine. Zamolio bih i sve prijatelje kluba ako su u mogućnosti  da se uključe i pomognu kako financijski tako i na druge načine da klub može ostvariti i veće ciljeve od planiranih. Pozivam i sve navijače da dođu u nedjelju u sportsku dvoranu Prozor i podrže mladost Rame”, zaključio je trener ramskih košarkaša.

Kapetan ekipe HKK “Rama” Ante Ćališ Penći je kazao pred ovaj sportski okršaj: “Svima nam je poznato da HKK ‘Rama’ postoji već dugi niz godina i bilježi brojne uspjehe kako u seniorskoj tako i u drugim mlađim kategorijama, a kao rezultat dobrog rada nakon osam godina ponovno je oživljena seniorska kategorija HKK Rama. Zahvaljujući prijateljima kluba na čelu sa Ivicom Vukojom ove sezone HKK Rama, koja je velikim dijelom sastavljena od domaćih igrača, uspjeli smo vratiti košarku u naše mjesto gdje je ona oduvijek u krvi. U dosadašnjem dijelu sezone naš tim je pokazao  kvalitetu i trud što je rezultiralo dobrim igrama, gdje smo u 13 utakmica zabilježili 12 pobjeda.  A ovoga vikenda, u nedjelju, u goste nam dolazi ekipa Čapljine koja je također s omjerom s 12 pobjeda i jednim porazom, tako da će ova utakmica odlučiti o prvaku regularnog dijela Lige KS Herceg-Bosne. Ovim putem bih želio zahvaliti našim navijačima, koji su bili naš šesti igrač, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama.”

“Pozivam sve Ramce da u nedjelju napunimo dvoranu, da pokažemo svima kakvo srce imamo, da pokažemo kako je jedna mala Rama zapravo velika te naravno da svi skupa proslavimo pobjedu”, dodao je kapetan mlade ekipe.

Patrik Ćavar najbolji je strijelac lige

Mladi ramski košarkaš Patrik Ćavar do sada je najbolji strijelac košarkaške lige KS Herceg-Bosne, a očekivati je da tako i ostane. U 13 utakmica postigao je 333 poena što je gotovo 26 poena po utakmici. Ovaj talentirani mladić učenik je trećeg razreda Srednje škole Prozor, hotelijersko-turističkog smjera, i nije dobar samo u košarci nego i u školi. Svoju košarkašku zrelost pokazuje na terenu te bi mogao zaigrati i u najboljim ligama.

“U nedjelju nas očekuje jako tvrda i neizvjesna utakmica. Cijela ekipa, kao i ja, osobno smo radili marljivo kroz cijelu sezonu što je dovelo do niza pobjeda. Nalazimo se ispred najvažnije utakmice pred domaćom publikom koja bi nas dovela na prvo mjesto tablice u regularnom dijelu sezone. Atmosfera u klubu je odlična te mislim da puni samopouzdanja očekujemo ekipu Čapljine. Pozivam sve zainteresirane, prijatelje kluba, košarke i sporta općenito da dođu i budu naš šesti igrač”, kazao je Patrik za Ramski Vjesnik.

U nedjelju 12.3.2023. svi u Sportsku dvoranu u Prozoru na košarkaški spektakl i pobjedu Rame. Za one koji ne mognu doći Ramski Vjesnik će omogućiti prijenos uživo putem službene Facebook stranice!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing