ŽENA JAČA OD TOPOVA: Snimka koja je obišla svijet

ŽENA JAČA OD TOPOVA: Snimka koja je obišla svijet

Društvenim mrežama širi se snimka prosvjednice iz Gruzije koja prkosi mlazu iz vodenog topa. Na snimci se vidi kako prosvjednica maše zastavom Europske unije te ne uzmiče ni pred mlazom vode iz vodenog topa.

https://www.facebook.com/watch/?v=545557574089362

Jedan po jedan, iza nje staju da joj pomognu i nastave prkositi, prosvjednici muškarci. Podsjetimo, sinoć su Gruzijci izašli na ulice zbog kontroverznog prijedloga zakona koji kritičari opisuju kao napad na civilno društvo i neovisne medije.

Zakon, koji podržava vladajuća stranka Gruzijski san, zahtijevao bi od svih organizacija koje primaju više od 20 posto svojih sredstava iz inozemstva da se registriraju kao “strani agenti” ili bi se suočile sa znatnim novčanim kaznama, piše Index.hr.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zahvaljujući sličnom zakonu na desetke organizacija posvećenih demokraciji proglasio “stranim agentima”.

Sličan zakon se priprema i u bh. entitetu Republika Srpska

Policija za suzbijanje nereda sinoć je privodila ljude na aveniji Rustaveli, glavnoj arteriji koja prolazi središtem Tbilisija. Ranije se policija sukobila s prosvjednicima koji su je gađali kamenjem i Molotovljevim koktelima. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da u “iznimno nasilničkom prosvjedu” ima ozlijeđenih na obje strane te da će policija odgovoriti na kršenje zakona. Prema posljednjim informacijama, uhićeno je 66 ljudi. Prosvjedi su nastavljeni i večeras.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing