Šesnaesti festival zabavne glazbe – Pop Fest Kupres 2015.

Šesnaesti festival zabavne glazbe – Pop Fest Kupres 2015.

Poštovani pjevači, poštovani autori, čast nam je pozvati Vas na  XVI. festivalsko izdanje, koje će se održati 17. listopada u Kupresu.

Svi koji  žele sudjelovati na Festivalu trebaju prijaviti dvije pjesme najkasnije do: 06. 10.  2015.godine, na adresu organizatora Festivala: JU za kulturu”Hrvatski dom” Kupres, M. Bobana 3 tel/fax.  034 274 048,  i  034 276 018  mob: 063 370 229,
E-mail: [email protected]   www.kupres.kultura.org

Festival dodjeljuje slijedeće nagrade:          
                                                               

Prva, druga i treća nagrada stručnog žirija, za najbolju vokalnu izvedbu

Prva nagrada publike i Nagrada za najbolji scenski nastup.

– Krajnji rok za prijavu je 06.  10.  2015. godine.

– Audicija: 11. 10., nedjelja, 2015. u 14:00 sati

– Festival ima međunarodni karakter tj. mogu se prijavljivati i izvođači
 koji žive izvan BiH.

– Starosna dob izvođača je  10 do 15 godina.
 
– Na Festivalu se izvode popularne zabavne pjesme domaćih i stranih autora, a može se prijaviti i vlastita-autorska pjesma.
– Organizator osigurava originalne matrice za sve izvođače.

– Festival će biti propraćen televizijski, radijski, u dnevnom tisku i multimedijski na internet stranicama organizatora i brojnih medijskih pokrovitelja

– Svi izvođači dobit će DVD Festivala i priznanje za nastup.Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije!

S puno entuzijazma, ali i organizacijskoga iskustva, organizator će i ove godine okupiti mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i okolnih zemalja, pa festival tako postepeno poprima međunarodni karakter i epitet najznačajnijega glazbenog događaja ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Jedinstvena je to prilika za mlade, neafirmirane, ali kvalitetne i kreativne, izvođače i sastave da već sada, osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženj vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj  glazbenoj sceni.

Festival iz godine u godinu postaje sve značajniji i glasniji, kako po stalnom  porastu interesa sudionika, publike i šire regionalne zastupljenosti tako i po velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja, a taj uzlazni trend gajit ćemo i prilikom pripreme nadolazećeg PopFest-a 2015. Očekujemo da će ovogodišnji Festival po brojkama opet nadmašiti samog sebe te očekujemo još veći broj sudionika, medija, novinara i posjetitelja.

Kako bismo festival učinili zanimljivijim, program je podijeljen na natjecateljski i revijalni. U natjecateljskom programu sudjeluju mladi, neafirmirani ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu nastupaju već afirmirani izvođači sa zabavnoglazbene scene.

Osim navedenog, valja istaći da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i okolna mjesta,  izvan glavne turističke sezone.

Kroz dosadašnje festivale  prošlo je više stotina mladih glazbenih talenata u dobi između 10 i 15 godina,  a nekima od njih danas je to glavno životno opredjeljenje.  A. Č.
JAVNA USTANOVA ZA KULTURU “Hrvatski dom” KUPRES
kupresinfo.com
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar