Sindikat osudio pritisak na portal hercegovina.info

Sindikat osudio pritisak na portal hercegovina.info

Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ-a, predsjednik Dalibor Vuković oglasio se priopćenjem za javnost vezano za jučerašnje prosvjede u Mostaru najoštrije osuđuje pokušaje pritiska dr. Marija Kordića – Direktora Doma Zdravlja Mostar na portal hercegovina.info i novinarku – urednicu portala hercegovina.info.

 

Nakon što je ista prilikom jučerašnjeg izvještavanja o štrajku upozorenja zdravstvenih radnika ispred zgrade Vlade HNK/Ž prenijela izjavu predsjednika tog sindikata ČIJU ISTINITOST I OVIM PUTEM POTVRĐUJU. Objašnjavaju da se ovdje radi  o sljedećem:

“Direktor Doma Zdravlja Mostar dr Mario Kordić je jedini direktor od svih direktora zdravstvenih ustanova u HNŽ koji je na pismeni zahtjev naše Organizacije sindikata koja djeluje u Domu Zdravlja Mostar odbio dostaviti prijedlog Sporazuma o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme trajanja štrajka u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o štrajku te tako direktno prekršio Zakon i onemogućio naše članove radnike Doma zdravlja Mostar da sukladno Zakonu stupe u štrajk upozorenja.

 

Pa su isti na svoju osobnu odgovornost izlaskom ispred zgrade Doma Zdravlja Mostar i pozdravom iz svojih ureda uputili nesebičnu podršku svojim kolegama koji su u koloni iskazivali protest protiv resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice i Vlade HNŽ zbog njihovog bahatog odnosa prema zdravstvenim radnicima i ne potpisivanja Kolektivnog ugovora za zdravstvo u HNŽ na čemu im se ovim putem posebno zahvaljujemo.

 

Ovakav vid vršenja pritiska na novinare i na sindikat kako bi se istom onemogućilo da u skladu sa Zakonom pozove svoje članstvo da stupi u štrajk držimo nedopustivim i sramotnim te poručujemo da ćemo uprkos svemu još jače i ustrajnije nastaviti našu borbu za prava radnika u zdravstvu.

 

Ovim putem reprezentativni Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ još jednom zahvaljuju svim elektronskim i pisanim medijima koji su bili sa nama na prosvjedu i sa istog profesionalno i nezavisno izvještavali o dešavanjima ispred zgrade Vlade HNŽ i pružili nam nesebičnu podršku u ostvarivanju naših prava na dostojanstven život i plaću kakvu zaslužuju heroji u bijelom”, zaključuje se u priopćenju Dalibora Vukovića.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar