Sinoćnje slavlje navijača Veleža u Počitelju preraslo u huliganstvo: Navodni navijači napali vozače, uništavali automobile…

Sinoćnje slavlje navijača Veleža u Počitelju preraslo u huliganstvo: Navodni navijači napali vozače, uništavali automobile…

Slavlje preraslo u huliganizam: Navijači Veleža napali vozače, uništavali automobile. Dvije osobe zadobile su tjelesne ozljede u navijačkim neredima u Počitelju, potvrđeno nam je iz MUP HNŽ-a.

Za Bljesak.info su potvrdili kako je više prijava zaprimljeno oko 22:30 sati. ”Više građana je prijavilo da je u mjestu Počitelj skupina više nepoznatih osoba došla u objekte ”Kruško” i ”Kod Alje”, bakljama i drvenim palicama su napali goste u navedenim objektima, te oštetili dva vozila koja su se kretala magistralnom cestom M-17.

Oštećena vozila su WV Golf i Volvo kojim je upravljao B.L. iz Sarajeva. Tjelesne ozljede zadobili su J.M. (1990.) koji se javio na CUM Mostar i A.V. (1972.) koji se javio u Hitnu medicinsku pomoć Čapljina”, rečeno je za Bljesak.info iz MUP-a.

Također, u policijskom biltenu je navedena i prijava vozača u 23:00 sata, koji je prijavio da mu je skupina navijača u dresovima s obilježjima FK Velež prepriječila put te su metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili njegovo vozilo

Vozač je zadobio vidne ozljede iznad lijevog oka i uha, te je upućen u medicinsku ustanovu”, potvrđeno nam je iz policije.

Sam vozač, kontaktirao je jutros našu redakciju, te kazao kako je ‘dočekan’ od strane navijača. ”Vraćao sam se s puta kada su me navijači zaustavili i napali. Bio sam slučajni prolaznik. Stvarno nema smisla”, kazao nam je napadnuti vozač.

Napadu na vozila prethodio je napad na ugostiteljske objekte.  Iako se u službenom policijskom biltenu navodi kako su nepoznate osobe napale ugostiteljske objekte, čitatelji i sudionici događaja nam javljaju kako je grupa navijačke grupe ”Ultras” iz Mostara došla u ranije navedene objekte gdje su napali i ozlijedili vlasnika jednog ugostiteljskog objekta i posjetitelje.

”Grupa navijača pripadnika navijačke grupe “Ultras” iz Mostara u Počitelju je sinoć oštetila ugostiteljski objekat CAFFE GRILL Kruško Počitelj i CAFFE GRILL Almir Počitelj te su nanijeli tjelesne ozljede vlasniku objekta gospodinu A. V. i posjetiteljima objekata CAFFE GRILL Kruško Počitelj i CAFFE GRILL Almir o čemu postoji službeni zapisnik o događaju”, naveo je u pismu našem portalu M.Z. koji je bio, kako kaže, direktni sudionik i oštećeni u događaju.

Veležu podebljan račun

Ovogodišnji nastup u Europi Veležu je do sada donio najmanje 1.050.000 eura. U taj iznos su uračunate i dvije utakmice s Elfborgom, u slučaju da ‘Rođeni’ ne prođu Šveđane.

Za prolazak Colerainea u 1. pretkolu Konferencijske lige, mostarski klub uprihodio je 150.000 eura. Eliminacija AEK-a donijela je dodatnih 350.000 eura, dok sam nastup u dvije utakmice s 3. pretkola protiv Elfsborga donosi 550.000 eura.

Ukoliko bi pak Mostarci prošli Elsborg dobili bi 750.000 eura. Prolazak u grupnu fazu natjecanja, za što bi Velež trebao proći Elfsborg i još jednog protivnika, račun Mostaraca bi se podebljao za 2.940.000 eura.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar