SIPA UHITILA ČETIRI OSOBE: Osumnjičeni za isporuku nekoliko stotina kilograma droge

SIPA UHITILA ČETIRI OSOBE: Osumnjičeni za isporuku nekoliko stotina kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) su danas (17.05.2023. godine) na području Zeničko – dobojske županije, Srednjobosanske županije, Unsko – sanske županije i grada Banja Luka realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Kamen“.

Pretresi stambenih i poslovnih prostorija kao i pokretnih stvari, su izvršeni na jedanaest lokacija koje su u vlasništvu osumnjičenih osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznenih djela „organizirani kriminal“, „neovlašten promet opojnim drogama”, „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“ i „pranje novca“, priopćeno je iz SIPA-e.

Uhićene su četiri osobe, koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dva kilograma opojne droge skank, jedno putničko motorno vozilo, pištolj s pripadajućim streljivom, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena naprijed navedena krivična djela.

Operativna akcija „Kamen“ realizirana je po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova ŽS, Zeničko dobojske županije, Unsko sanske županije, Srednjobosanske županije kao i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske.

Višegodišnjim radom policijskih službenika SIPA-e u ovom predmetu prikupljeni su dokazi da su osumnjičene osobe u razdoblju od 2019. godine do danas izvršile isporuke većih količina opojne droge i to oko 300 kilograma opojne droge speed, više od 100 kilograma opojne droge skank, 20 kilograma smjese za povećanje količine mase za opojnu drogu speed, 42 litra amfetaminskog ulja kao i četiri veće kese opojne droge ectasy (od po kilogram) i 50 komada različitog vatrenog oružja (automatske puške i pištolji različitih marki i kalibra).

Isporuke opojnih droga  i vatrenog oružja su vršene kako iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju tako i iz Europske unije u Bosnu i Hercegovinu, čija vrijednost se izražava u višemilijunskim iznosima.

U navedenom predmetu je ostvarena međunarodna suradnja s policijskim službenicima USKOK-a Republike Hrvatske.

Također, pribavljene su i komunikacije preko Sky aplikacije i provedene i druge istražne mjere i radnje.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing