• Zrinjski je osvojio dvostruku krunu
  • Zrinjski je osvojio dvostruku krunu
  • Zrinjski je osvojio dvostruku krunu

Zrinjski je osvojio dvostruku krunu

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je u Zenici svladao Velež i došao do svog drugog Kupa BiH ukupno, te prve dvostruke krune.

Zrinjski je i četvrti put ove sezone svladao Velež, ali današnja pobjeda najvažnija je od svih. Naime, prvak BiH je osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, pobjedom 1:0 nad svojim gradskim rivalom.

Na kišom natopljenom Bilinom polju Zrinjski je svladao Velež golom Marija Ćuže i tako drugi put u svojoj povijesti osvojio dvostruku krunu. Finale je odigrano u lijepom ambijentu koji su napravili navijači obje momčadi, njih po 3000, a više su se radovali oni koji su došli u bijelim bojama Zrinjskog. Očekivano, prvo poluvrijeme proteklo je u tvrdoj i opreznoj igri, pa je prva velika prilika viđena tek neposredno prije odlaska na odmor. Zrinjski je posebno opasan nakon prekida, a to se vidjelo u 43. minuti.

Mario Tičinović izveo je korner s lijeve strane, a loptu je na volej dočekao Nemanja Bilbija i tukao pored gola

Ipak, Zrinjski je bio dominantnija ekipa s više od igre i to je morao kad-tad naplatiti. Uspio je u tome u 52. minuti. Kao puno puta ove sezone Josip Ćorluka je bio asistent, a njegov ubačaj ovaj put je iskoristio Mario Ćuže koji je pogodio iskosa za veliko slavlje navijača u bijelom na Bilinom polju.

Nakon gola Velež se morao više otvoriti, ali nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti. U 72. minuti njihovi navijači izgubili su strpljenje i velikom bakljadom prekinuli su susret na više od tri minute.

Do kraja utakmice Velež je pokušavao doći do izjednačenja, a u sudačkoj nadoknadi tražili su i jedanaesterac, jer je Anđušić pao u duelu s Barišićem.Iako je snimka pokazala da je Anđušić pao prije šesnaesterca, sudac Luka Bilbija nije dosudio ništa, osim što je dao crveni karton zbog prigovora Vehaboviću, koji je već ranije bio zamijenjen.   Na kraju su popustili živce svima pa se utakmica koja je dotad bila korektna zakuhala, bilo je puno verbalnih okršaja, a uletili su i stvari s tribina. Čarki je bilo i nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, ali srećom nisu eskalirale u nešto gore.

Kaos na Bilinom polju: Igrači Veleža i Zrinjskog se zamalo potukli, navijači kidali stolice

Nakon što su nogometaši Zrinjskog osvojili Kup Bosne i Hercegovine savladavši Velež 1:0, uslijedilli su incidnetni na terenu Bilinog polja.

Igrači i navijači Zrinsjkog nisu krili radost, dok se igrači Veleža nisu mirili s porazom. Fizički su se zamalo sukobili golman Zrinjskog Marić i kapeten Veleža Haskić, nakon čega je nastala gužva na terenu.

Izvor: Bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing