SIPA zbog cigareta uhapsila sedam osoba

SIPA zbog cigareta uhapsila sedam osoba

Policijski službenici SIPA-e danas su na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog Brijega i Ilijaša, realizirali operativnu akciju “Regina” (sjever) i izvršili pretres stambenih objekata, osoba i pokretnih stvari na osam lokacija.

Slobode je lišeno sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kaznena djela “Organizirani kriminal” iz člana 250. stav (2) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa krivičnim djelom “Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda” iz člana 210a., stav (1) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 8.260 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, 385 PVC vrećica napunjenih rezanim duhanom težine oko 0,5 kilograma, 30 kilograma rezanog duhana, pet paketa filtera za cigarete, tri punilice za cigarete, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Istražne radnje su realizovani po Naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjh poslova Kantona Sarajevo, Ministarstva unutrašnjh poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjh poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar