SKANDALOZNO: Udruzi nevjeste Borjane Krišto 100 tisuća maraka

SKANDALOZNO: Udruzi nevjeste Borjane Krišto 100 tisuća maraka

Dugogodišnja predsjednica Udruge Hrvatska žena Livno, koja je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara, a primala je sredstva i od drugih razina vlasti je ni više ni manje nego nevjesta Borjane Krišto(djevojački Krželj), piše Dnevni list od subote.
Tihana Krželj udana je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je proračunskih sredstava stizalo u udrugu Krželjevih, u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi. Tihana se za Borjaninog brata Ljubomira udala prije gotovo tri desetljeća, a Borjana im je čak bila i vjenčana kuma, saznaju novinari Dnevnog lista.

Na Popisu udruga registriranih u Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske Županije(stanje na dan 20.02.2016.) Udruga Hrvatska žena Livno nalazi se pod rednim brojem 138., a navodi se da je predsjednica upravo Tihana Krželj, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Herceg-bosanske županije, a aktivna i u ženama HDZ-a BiH. Ista Udruga sredstva je dobivala i od Borjane Krišto, dok je bila predsjednica FBiH, objavio je Dnevni list.

Primjerice, Krišto je 2008. podijelila 150.000 KM neprofitnim organizacijama u BiH, od čega 10.000 udruzi svoje nevjeste. Cijelo klupko se možda nikada ne bi ni počelo odmotavati da Vijeće ministara nije napravilo enormne razlike pri izdvajanju sredstava za kulturu prošle godine.
(Izvor: Dnevni-list)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar