SKANDALOZNO: ZZO HNŽ-a izbacio prvostupnicu računarstva iz igre za posao jer nema papir da poznaje rad na računalu

SKANDALOZNO: ZZO HNŽ-a izbacio prvostupnicu računarstva iz igre za posao jer nema papir da poznaje rad na računalu

Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ-a prvostupnicu računarstva iz Mostara izbacio je iz utrke za posao jer – zamislite – nije dostavila dokaz o poznavanju rada na računalu.

Natječaj za radno mjesto Stručnog suradnika za administraciju Sektora za zdravstvo ZZO HNŽ raspisano je 25. srpnja ove godine. Na isti se prijavila i prvostupnica računarstva Marina Ćubela koja je dobila odbijenicu.

No, to ne bi bilo ništa čudno da u odbijenici ne piše kako je Marina dostavila nepotpunu dokumentaciju, preciznije – nije dostavila dokaz o poznavanju rada na računalu.

“Završila sam fakultet, i imam zvanje stručne prvostupnice računarstva. U odbijenici su mi poslali kako nisam dostavila dokaz o poznavanju rada na računalu. Zaista mi nije jasno kako moja diploma ne vrijedi kao dokaz o poznavanju rada na istom. Zar trebam upisati neki tečaj koji će se više vrjednovati od diplome. Odbijenica mi nije problem, ali razlog je zaista apsurdan” rekla je Marina za hercegovina.info.

Nakon svega kontaktirali smo i ZZO te smo ih upitali kako moguće da se gospođi koja je završila računarstvo, u odbijenici piše da nije dostavila dokaz na poznaje rad na računalu.

“Zavod je već telefonskim putem kontaktirao imenovanu vezano za napravljeni propust u proceduri te je informirao kako će pisanim putem biti pozvana na sudjelovanje u daljnjoj proceduri natječaja za navedeno radno mjesto”, stoji u odgovoru ZZO-a.

Istina, iz ZZO-a su kontaktirali Marinu, te joj ponudili daljnje sudjelovanje u natječaju putem maila, dok je jedino što na papiru ima, odbijenica koju ispred Povjerenstva zavoda potpisuje Kristina Merdžan.

Jasno je da Marinu nitko nikada ne bi kontaktirao da se nije odlučila izaći u javnost, te se obratila našem portalu, a mi počeli postavljati pitanja. Djeluje da u Zavodu uopće nisu otvarali njezinu dokumentaciju, jer da su barem pročitali diplomu prvostupnice računarstva napisali bi drugi razlog u odbijenici.

Nakon svega, Marina se odlučila tužiti ZZO.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar