Nogometaši BiH odigrali 1:1 s Italijom

Nogometaši BiH odigrali 1:1 s Italijom

Talijani su u posljednjih 11 utakmica prije susreta sa Zmajevima ostvarili isto toliko pobjeda i to uz impresivnu gol-razliku od 38:4, što najbolje govori koliko je zapravo sinoćnji rezultat bio dobar te da jednostavno moramo biti zadovoljni ostvarenim remijem.

Pobjednički niz Italija je počela u prijateljskom meču protiv SAD-a rezultatom od 1:0 krajem 2018. godine, da bi nakon toga ostvarili deset uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, savladavši između ostalog i  reprezentaciju BiH dva puta.

Talijani su u grupi pobijedili svih 10 utakmica i sa maksimalnih 30 bodova osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, a kada su planirali nastaviti taj pobjednički niz i doći do brojke od 12 pobjeda, u tome su ih spriječili izabranici Dušana Bajevića.

Italija je u spomenutih deset pobjeda u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigla nevjerovatnih 37 pogodaka, a pri tome su primili samo četiri i to po jedan u domaćim mečvima od BiH i Armenije te u gostima od Armenije i Finske.

Naredni meč Italija će igrati protiv Nizozemske, dok će BiH tim na domaćem terenu dočekati Poljsku. U duelu ove dvije reprezentacije, pobjedu je u prvom kolu odnijela Nizezemska minimalnim rezultatom 1:0.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar