“Škola u prirodi” za učenike 9. razreda ramskih škola

“Škola u prirodi” za učenike 9. razreda ramskih škola

Projekt “Škola u prirodi” za učenike devetih razreda četiri osnovne škole s područja općine Prozor-Rama realizirat će se 30. travnja 2018. godine na Draševu od 8 do 14 sati.

Nositelji projekta su Monika Beljo, Katica Baraban i Nikica Beljo, pedagozi; Ivan Ćuk i Ružica Markešić, profesori TZK i Ilija Šarčević, prof. biologije.

U projektu sudjeluju učenici devetih razreda OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, OŠ Marka Marulića Prozor, OŠ Ivana Mažuranića Gračac i OŠ Veselka Tenžere Uzdol.

Osnovne aktivnosti učitelja za izvođenje škole u prirodi su upoznavanje učenika s osnovnim geografskim značajkama, biljnim i životinjskim svijetom, privrednim djelatnostima, kulturnim i povijesnim znamenitostima (Crkva i samostan na Šćitu).

Projektom se želi postići razvijanje pozitivnog odnosa kod učenika prema ekološkim, kulturnim i estetskim vrijednostima, sportskim potrebama i navikama (važnost planinarenja i boravka u prirodi zazdravlje), pozitivnim socijalnim odnosima, stvaranju novih prijateljstava i shvaćanju značenja zdravlja i zdravog stila života.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar