Škorina sestra oštro po stranci, ali i svome bratu: ‘Ako nije bio spreman, nije trebao u politiku’

Škorina sestra oštro po stranci, ali i svome bratu: ‘Ako nije bio spreman, nije trebao u politiku’

Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore izrazila je sumnju u razloge ostavke svog brata na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Naime, kako kaže, nitko nije znao da će Škoro podnijeti ostavku, ali je tekst zahvale Škori na svemu što je napravio za stranku bio već pripremljen.

– Miroslav Škoro je najavio konsolidaciju stranke, rad na terenu, a za dva dana je objavio da podnosi ostavku. Osim toga, on na Facebooku objavi da podnosi ostavku, a odmah nakon toga je objavljena zahvala za njegov rad koja je očigledno već bila pripremljena. A kakve su to rečenice u tome pamfletu?! Kao da se netko sprda, kao da se piše hvalospjev velikom vođi – kaže Vučemilović za Jutarnji list.

Istaknula je kako nitko nije znao što će biti, a netko je imao pripremljen tekst zahvale. Dodaje kako su se odmah i po WhatsApp grupama počeli pisati tekstovi zahvale.

– Zanimljivo je da je Škorin Facebook vodila Mateja Jozelić, a glasnogovornica je Marija Čolak. Sve to izgleda kao da su se dva PR-ovca dopisivala. Nismo mi Facebook stranka, nego smo stranka koja ima svoja tijela – nastavlja Vučemilović.

Na pitanje je li Škorina ostavka korak prema suradnji s HDZ-om odgovara da Domovinski pokret s HDZ-om surađuje na nekim lokalnim razinama.

– Nije nitko protiv njih kao stranke, ali na nacionalnoj razini je priča nešto sasvim drugo. Dok HDZ ima suradnju sa SDSS-om, Domovinskom pokretu nije prihvatljiva suradnja s njima – rekla je.

Nije poštedila ni brata.

– Vidjet ćemo koliko je ljudi za ostavku. Najprije se treba izjasniti Predsjedništvo, pa Domovinski odbor, pa Sabor. Moraju početi funkcionirati tijela stranke, mora se čuti članstvo. Govorimo o 10.000 ljudi. Ne mogu prihvatiti ni Škorine argumente. Politika je krvav posao, i ako nisi spreman na to ne treba je se ni prihvatiti. Što govore o Plenkoviću, o Medvedu?! – oštra je Vučemilović.

Upitana bi li se kandidirala za predsjednicu Domovinskog pokreta kazala je kako je prerano za tako nešto te da će na Saboru stranke svi iskazati ambiciju.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar