Skupština HNŽ: Pet milijuna maraka kreditnog zaduženja  za projekt energetske učinkovitosti

Skupština HNŽ: Pet milijuna maraka kreditnog zaduženja za projekt energetske učinkovitosti

MOSTAR, 4. srpnja (FENA) – Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je odluku o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u visini od pet milijuna maraka, a ta sredstva bit će usmjerena u projekte energetske učinkovitosti.

Obrazlažući Odluku pred skupštinskim zastupnicima, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg kazao je kako se radi o kreditu Svjetske banke namijenjenom uređenju i “utopljavanju” zgrada – promjeni otvora, postavljanju termo-fasada, saniranju krovova i podova te, prema potrebi, izmjeni sustava grijanja i rasvjete u šest škola i jednom domu zdravlja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Dodao je i to kako se na taj način vrši ušteda odnosno racionalno koristi energija, te stvaraju bolji uvjeti boravka djece u školama i pacijenata u domovima zdravlja.

”Vlada Hercegovačko- neretvanske županije prihvatila je sudjelovanje u projektu energetske učinkovitosti, te donijela Odluku o izboru objekata u 2016. godini, a to su Srednja građevinska i Četvrta osnovna škola u Mostaru, OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku, srednja škole u Konjicu i Čapljini, OŠ „Crnići“ i Dom zdravlja u Jablanici”, dodao je Herceg, ističući značenje ulaganja u javne objekte, te izražavajući nadu u to kako će projekt biti nastavljen sljedeće godine, s osam novih objekata.

Skupština je, također, usvojila Zakon o izmjenama zakona o geološkim istraživanjima HNŽ-a, Zakon o izmjenama zakona o termoenergetskoj inspekciji HNŽ-a, Nacrt zakona o gorskoj službi spašavanja u HNŽ-u i Odluku o usvajanju izvješća Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ-u za 2015. godinu iz članka 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

(FENA) I.B.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar