Načelnik Ivančević na Radio Rami: BIT ĆE JOŠ DOBRIH PROJEKATA I NOVOG ZAPOŠLJAVANJA

Načelnik Ivančević na Radio Rami: BIT ĆE JOŠ DOBRIH PROJEKATA I NOVOG ZAPOŠLJAVANJA

 

U emisiji „Utorkom iz javnog sektora“  na Radio Rami je ovog utorka  gostovao općinski Načelnik dr. Jozo Ivančević.

Odgovarajući na pitanja voditelja, Načelnik je pojasnio aktualnosti vezane za našu općinu u oblasti infrastrukture, u oblasti gospodarstva, školstva i zdravstva, pa i politike.

Na pitanja o infrastrukturnim radovima Načelnik je nabrojao brojne radove na lokalnim putovima širom općine, vodovodnu infrastrukturu koja je već obuhvatila sva sela u Gornjoj Rami, dijelom Gračacu, a nastavljaju se radovi i za vodovod Gmiće, Ometala, Borovnicu, Paljike, Perići, Duge, Lug,  uzdoljska naselja su u fazi projektiranja.

Spomenuo je i radove na izgradnji Doma za starije i nemoćne, zatim Gradske mrtvačnice, Gradske tržnice, Sortirnice otpada, nove zgrade Općine, novih zgrada Srednje škole i Osnovne škole na Ustrami, prečistaču otpadnih voda…

„Općina je jedno od najvećih gradilišta u državi i svi trebamo biti ponosni na to“, naglasio je načelnik Ivančević.

Na opasku o tome da oporba kaže da nije sve u asfaltu i betonu, Načelnik je istaknuo da se slaže, ali da trebaju vidjeti koliko su radosni oni koji prvi put dobivaju asfalt ili vodu do svojih kuća. Rekao je da smatra obvezom Općine da im olakša život kod njihovih kuća i da Općina tu obvezu najozbiljnije poštuje. Također je rekao da ima i drugih potpora narodu osim asfalta i betona i da smo po tome prepoznatljivi.

Odgovarajući na pitanje o poticajima za gospodarstvo, Načelnik je istaknuo da je do sada poticajima obuhvaćeno čak 30 poslovnih subjekata i ukupno 200 novih uposlenika. Svake godine se objavljuje javni poziv i sredstva su na isti način dostupna svima koji ispunjavaju uvjete. Znači da priče oporbe da je netko povlašten a netko diskriminiran nikako ne stoje, pobija ih činjenica da je poticajima obuhvaćeno 30 poslovnih subjekata i točno 200 radnika. Sve ove informacije  budu pred Općinskim vijećem svake godine i objavljuju se na općinskoj stranici.

Na pitanja oko zapošljavanja odgovoreno je: „Bit će zapošljavanja i u Domu za starije i nemoćne, i vezano za sortirnicu, i za turizam i za projekte prekogranične  suradnje, a posebno vjerujem da će biti i u poduzetničkim projektima. Općina ne može praviti tvornice ali može pomagati zapošljavanje u njima. Mi trebamo kazati da se zapošljavanje treba poticati u Rami, a ne potpomagati druge centre. Novci od proizvodnje struje su pretežno ramski, a svi su se zauzeli da te novce uzmu. Narod će prepoznati ovu borbu i sigurno će podržati naše projekte.“

Dalje je nastavio: „U Nadzornom odboru  i u Upravi Elektroprivrede od petnaestak osoba nema ni jednog iz Rame. To je pokazatelj da je njima Rama važna samo zbog novca iz proizvedene struje. U Vladu Županije primili su 100 pripravnika, od toga dva iz Rame. Ljudi u Rami su njima na zadnjem mjestu. Žalosno je da to toleriraju i oni koji su iz Rame dobili neka dobra mjesta u Mostaru i Sarajevu. Međutim, nama ovdje je Rama na prvom mjestu  i mi nećemo dati da se bilo koja politika poigrava sa nama.“

Na pitanja o politici načelnik je potvrdio da se u ime HDZ1990 kandidirao za načelnika i u sljedećem mandatu, a da devedesetka ima izvrsnu listu za Općinsko vijeće koja će ostvariti još bolji rezultat.

U pozdravu na kraju dr. Ivančević je pozdravio sve sugrađane i pozvao ih na potporu budućim projektima, a sugrađanima Bošnjacima još jedno čestitao Ramazanski bajram.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar