Oni su slučajne zvijezde prvog hrvatskog viralnog hit videa…

Oni su slučajne zvijezde prvog hrvatskog viralnog hit videa…

Pronašli smo zvijezde: Tatjana Janjetović Miljanović je sletjela s ceste 2000. i proletjela kraj kamere koja je tek počela snimati prilog. Ostala je prijateljica s novinarima…

Na početku intervjua 2000. muškarac se predstavio kao Mehmed Kešinović iz naselja Spačve, u općini Županja. Čim se uživio u razgovor, u kadru se odjednom našao auto koji je nekoliko metara dalje sletio s ceste.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Kad su prednji kotači automobila preletjeli rub ceste, on je udario u zemlju te se sve zatreslo. Potrčao sam niz nasip prema automobilu iz kojeg se počelo pušiti, vidio sam žensku ruku koja viri kroz prozor i čuo glas: ‘Molim vas, pomozite mi’. Počeo sam je polako izvlačiti jer sam se bojao da nije ozlijedila kičmu. Govorila mi je: ‘Sve je u redu, samo me izvucite’ – ispričao je Žarko Gašparović, snimatelj Vinkovačke televizije, koji je zabilježio prvi hrvatski viralni video.

On i novinarka bili su na terenu u Vrbanji te pratili svečano potpisivanje ugovora za gradnju tamošnje osnovne škole. Na svečanosti je bila i Tatjana Janjetović Miljanović, arhitektica iz Slavonskog Broda. Ekipa je na povratku iz Vrbanje stala uz put da napravi toplu ljudsku priču s Mehmedom Kešinovićem, čovjekom koji je, dok je čuvao krave na obližnjoj livadi, kratio vrijeme sakupljajući otpad i sadio orahe. Dobio je životnu priliku da ispriča zašto to radi. Jedva se uspio predstaviti i prometna ga je prekinula. Žarko je izvukao Tatjanu iz auta. Nije mogao vjerovati da je žena sama hodala. Bila je dezorijentirana te ju je uzeo pod ruku i odveo do službenog automobila parkiranog pored ceste. Tek nakon što su pregledali videosnimku, vidjeli su da su novinarka, sugovornik i on bili u opasnosti. Da su bili pola metra dalje, automobil bi ih sigurno udario.

foto: screenshot/24sata

FOTO: Kad su pogledali snimku, Žarko Gašparović i novinarka Marijana Ban Miličić shvatili su koliko je auto prošao blizu

– Kolega mi je rekao da je osjetio vjetar na jakni koji je stvorio automobil u slijetanju. Dok sam držala široko otvorene oči i prizivala Isusa, on je skinuo kameru sa stalka i dao mi je u ruke. Naš sugovornik, koji je bio okrenut prema nadolazećem automobilu i mogao je vidjeti što će se dogoditi, bio je totalno hladan. S njegova lica se ništa nije moglo iščitati. Još je rekao: ‘Evo, prekide nas’. Oni su otrčali do auta iz kojeg je počeo izlaziti dim pa sam se uplašila za njih jer sam se bojala da će automobil eksplodirati – rekla je Marijana Ban Miličić, tada novinarka Vinkovačke televizije. Kameru je isključila te su čekali da stignu Hitna pomoć i policija. Tatjanu će ta prometna pratiti cijeli život.

– Vrijeme je bilo slično kao i ovoga siječnja. Ne znam točno što se dogodilo, je li mi pukla guma ili me je na tom zavoju izbacio vjetar. Znam da nisam brzo vozila, jer da jesam završila bih na livadi, a ne u kanalu. Bila sam vezana pojasom, a da nisam ne znam što bi bilo – prisjetila se Tatjana.

Svojim učenicima uvijek savjetuje da voze oprezno.

Snimku su prenijele svjetske televizije

Nakon prvog prikazivanja snimku je preuzeo HRT, a potom i strane televizijske kuće. Tijekom 2005. je na isto mjesto stigao njemački RTL kako bi snimio rekonstrukciju nesreće. Uokolo je bilo mnogo krhotina automobila. To je ostala prometna ‘crna točka’.

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar