Španjolska golom sekundu prije kraja izbacila Dansku!

Španjolska golom sekundu prije kraja izbacila Dansku!

Španjolci, koji su aktualni svjetski prvaci, su u dramatičnom ogledu pobijedili Dansku 25:24, a pobjednički pogodak zabio je Joana Canellas dvije sekunde prije kraja susreta.

Francuska je do polufinala stigla uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije 32:23.

Ogled između Španjolske i Danske bila je repriza finala posljednjeg svjetskog prvenstva i nova pobjeda Furije.

Ovoga puta izborena daleko teže. U finalu SP-a 2013. Španjolci su razbili Dansku 35:19, a ovoga puta vidjeli smo pravu dramu. U prvom poluvremenu niti jedan momčad nije imala više od dva gola prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 11:11.

U nastavku susreta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a na koncu je presudio pogodak Canellasa sekundu prije kraja.
Španjolsku su do pobjede predvodili Valero Rivera sa 10, te Raul Entrerrios i Joan Canellas sa po pet golova, dok su kod Danske najefikasniji bili Mikkel Hansen i Anders Eggert sa po šest golova.

U drugom susretu sve je bilo jasno do poluvremenaFrancuska je nakon prvog dijela vodila 18:10, a u nastavku mirno održala prednost do konačnih 32:23. Aktualne olimpijske pobjednike i europske prvake do pobjede su predvodili Daniel Narcisse sa šest i Nikola Karabatić s pet golova. Kod Slovenije najefikasniji je bio Luka Zvižej sa šest golova.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Španjolske, dok će u drugom polufinalnom ogledu snage odmjeriti Poljska i Katar.
dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar