Španjolski rukometaši osvojili broncu na svjetskom prvenstvu u Egiptu

Španjolski rukometaši osvojili broncu na svjetskom prvenstvu u Egiptu

Dvostruki uzastopni prvak Europe Španjolska ima i svjetsku broncu. Zasluženo i vrlo uvjerljivo svladali su u utakmici za broncu kadrovski bitno oslabljene Francuze. To je druga bronca i četvrta medalja Španjolaca na SP-ima. Francuska koja ne gubi puno utakmica za medalje, ponovila je 2007. kada je isto bila četvrta.

Španjolci su savršeno otvorili utakmicu za razliku od dvoboja protiv Danaca u polufinalu. Vodili su 7:2, puno su Francuzi griješili, a na ruku im nije išao ni sjajan dan Rodriga Corralesa na golu Španjolaca. Španjolska je igrala prilično duboku obranu uspjela skratiti zalet Dike Mema, pa se francuski napad našao u neočekivanim problemima.

Francuska obrana pak nije bila dovoljno agresivna na vanjsku liniju Španjolaca. Bilo je previše čistih šuteva sa 9 metara. Možda je to bio dio taktike Gillea, jer Španjolci s crte nisu zabili gol u prvom dijelu što zvuči dosta neobično, jer im se oko toga najviše bazira, ali su ih zato s vanjskih pozicija izbušili u prvom redu braća Dušebajev.

image

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Španjolska je lakše adaptirana na francusku obranu, nego Francuska na španjolsku i tu je bila razlika, jer do poluvremena Gerard je serijom obrana ulovio Corralesa, ali ipak je bilo tri razlike za Španjolce.

U drugom dijelu francuska se obrana rastvorila, pa je proigrao i Figueras. Sjajno je nastavio Corrales, a Francuzi su previše griješili i promašivali i na kraju se potpuno predali.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar