Srbija ne podržava referendum Republike Srpske

Srbija ne podržava referendum Republike Srpske

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Republici Spskoj, ali ni na koji način nisu željeli utjecati na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u tom entitetu, priopćeno je nakon sastanka srbijanskog državnog vrha i predstavnika Srba iz BiH u Beogradu.

U zajedničkoj izjavi predsjednika i premijera Srbije, koja je nakon podijeljena novinarima, ističe se da je osnovna tema bila očuvanje stabilnosti i mira u regiji.

Nikolić i Vučić istaknuli su da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i integriteta entiteta Republike Srpske.

Nikolić i Vučić osudili su “organizirane napade koji iz pojedinih zemalja regije stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i licemjernu šutnju i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od značajnog djela međunarodne zajednice”.

“Srbija će, bez obzira na određene razlike u viđenjima situacije u regiji, uvijek podržati srpski narod, građane RS i njene institucije”, zaključuje se u zajedničkoj izjavi predsjednika i premijera Srbije, prenio je Tanjug.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar