Državni (o)tuđitelj

Državni (o)tuđitelj

Državni tužitelj Oleg Čavka izjavio je da je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dao dobrovoljne iskaze i predao mobilni telefon koji je u okviru kaznenog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu “Lutka”.
Čavka je za Klix.ba istaknuo da je tijekom prošle i ove godine vođena istraga u predmetu Beriša Sulejman i drugi te je prema informacijama iz Hrvatske, od Tužiteljstva BiH zatraženo da izvrše pretres strana Anesa Kurbegovića.

“Od Kurbegovića smo prilikom pretresa oduzeli nekoliko telefona, kreditnih kartica i drugih predmeta. Optužnicu u tom predmetu sam pripremao tijekom lipnja i povremeno u srpnju, a predmet sam nosio kući, gdje se nalazio i mobilni telefon. Dao sam izjavu tužitelju Mihajloviću i dobrovoljno predao kompletan spis, gdje se između ostalih, nalazio i sporni telefon”, kazao je Čavka.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je državni tužitelj uzeo mobitel iz spisa, te je, u kasnim noćnim satima, ubacivao svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.

Anes Kurbegović inače posjeduje dvojno državljanstvo i Srbije i BiH, rođen je u Prijepolju i odranije je poznat kao osoba iz kriminalnog miljea.
(Izvor: Klix)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar