Otkrijte u kojoj boji izgledamo najprivlačnije: Iznenađuje li vas?

Otkrijte u kojoj boji izgledamo najprivlačnije: Iznenađuje li vas?

Bez obzira mislite li da odjeća (ne) čini čovjeka, drugi nas zasigurno doživljavaju kroz naš način odijevanja

a kolika je moć boje odjeće koju nosimo dokazalo je istraživanje koje je otkrilo da smo drugima ne samo najprivlačniji, nego da djelujemo i najpametnije i samouvjerenije u odjeći neke određene boje.

Velika anketa britanske online trgovine buytshirtsonline.co.uk u kojoj je sudjelovalo više od 1000 ispitanika tražila je odgovore na to kako boje povezujemo s određenim kvalitetama. U svim pozitivnim kategorijama crna je osvojila prvo ili drugo mjesto, preciznije došlo se do zaključka da ljude koji nose crnu odjeću, i žene i muškarce, doživljavamo najprivlačnijima, najinteligentnijima i samouvjerenijima.

 | Author: Goran ČižmešijaGORAN ČIŽMEŠIJA

U kategoriji samouvjerenosti na drugom mjestu našla se crvena boja, ali i na prvom mjestu u kategoriji arogancije. Također, samo 12 posto ispitanika povezalo je crvenu s inteligencijom. Ljude koji nose žutu, narančastu i ružičastu odjeću pak doživljavamo najmanje inteligentnima. No, crvena je ipak viceprvak u kategoriji privlačnosti, nalazi se odmah iza crne, dok je treća plava boja. Ljude koji nose smeđu odjeću pak smatramo najmanje privlačnima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar