Srbijanski INFORMER objavo rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, nestalog Splićanina u Beogradu – gdje je išao?

Srbijanski INFORMER objavo rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, nestalog Splićanina u Beogradu – gdje je išao?

Matej Periš (27) iz Splita, koji je za novogodišnje praznike došao s društvom na proslavu Nove godine Beograd, nestao je u noći između 30. i 31. prosinca. Potraga za njim traje već danima, a danas su se pojavili snimci nastali kobne večeri na kome se vidi mladić, na kojima je Matejev otac Nenad Periš, prepoznao svog sina, s izuzetkom snimka plivanja.

Prema snimkama kretanja s nadzornih kamera nestalog mladića, Informer je povezao i rekonstruirao  njegovo kretanje Beogradom

“Na snimcima se vidi momak koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji izgleda kao Matej Periš imao je crnu majicu kratkih rukava, farmerke i patike. Na početku video-zapisa može se vidjeti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, potom ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gdje trči ka Beogradu na vodi”, piše Informer.

U sljedećih nekoliko snimaka koji su skinuti s nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrižju zaustavlja taksi vozilo i pokušava ući u auto. Na snimku se može primijetiti kako on pokušava otvoriti vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna je li taksist bio zauzet ili ga nije htio primiti.

Nakon toga mladić i dalje nastavlja trčati i prema snimcima koji su nastali u 2.51 sati može se vidjeti kako ulazi u vodu

Na sljedećem snimku vidi se da netko ili nešto pliva ili pluta Savom koja je iznimno brza. Otac nestalog Mateja Periša, koji se nalazi u Beogradu, rekao je da je njegov sin na svim snimcima, izuzev onog na kojem se vidi kako nepoznata osoba pliva u rijeci.

“Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi. Ja za snimak na kojoj netko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopće ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesirao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stupnjeva. Ja sam vaterpolista, cijeli život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stupnjeva ni u ronilačkom odijelu, kamoli bez”, kazao je otac nestalog mladića kazao Nenad Periš, prenosi Informer.

Međutim, vrlo je upitno je li na snimci osobe koja pliva Savom zaista nestali mladić i zbog činjenice da snimci tek treba utvrditi autentičnost jer na njoj nema vremenske oznake, no ipak intrigrira i povod je mnogim špekulacijama.

Govore li Matejevi prijatelji istinu? Zašto su čekali 16 sati da prijave nestanak?

Branko Lazarević je bivši policajac i šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, novinar i publicist koji se već godinama bavi tematikom nestalih. Spojio je oko 300 osoba. Naime, Lazarević se bavi potragama otkako je otišao u mirovinu, a pokrenuo je i grupu na fejsu pod nazivom “Lazine potrage”.

S obzirom da je već četvrti dan kako traje intenzivna potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišom, koji je oko 2,30 sati nestao iz beogradskog kluba Gotik, nakon čega mu se gubi svaki trag, za mišljenje su novinari RTL.hr pitali Lazarevića.

“Nije mala stvar kada državljanin Hrvatske nestane u Srbiji. Zato vjerujem da je policija poduzela sve što može i što treba. O kolegama sve najbolje. Nekada smo prolazili iste škole i danas sigurno postupamo u ovakvim slučajevima dosta slično. Dakle, u ovakvim slučajevima se sastavlja plan rada i po njemu se radi. Oformi se više grupa koje rade istovremeno različite poslove. U prvom redu razgovori s njegovim suputnicima. Ja bih njih priveo u policiju i odvojeno razgovarao sa njima u prvom redu glavno pitanje svakome bi bilo: zašto su čekali toliki protok vremena pa da tek onda slučaj prijave policiji? A proteklo je više od 15 sati. U moje vrijeme bi ih i poligrafski testirao i obavio kompletnu obradu nad njima kako bih ih isključio da imaju veze s ovim nestankom. Nadalje pokušao bih identificirati što više osoba koje su bile u kafiću i s njima razgovarati, a to je u prvom redu konobar koji ih je služio”, pojašnjava iskusni kriminalist za RTL.hr.

“Pregledao bih trasu kojom se kretao do obale. Ima li tragova borbe, dugmadi s jakne i slično. Pregledao bih i njih petoricu imaju li ozljede i imaju li tragove borbe na odjeći. Pregledao bih snimku kamere. Pribavio psihički profil i status nestale osobe. Dogovorno bi prihvatio jednog policajca iz Splita koji ima informacije o nestalom da se priključi Beograđanima. Pitanje je kakvi je teren i kakva je obala”, dodao je.

Naime, nestanak su policiji u 18 sati idućeg dana prijavili prijatelji, s kojima je mladić stigao u glavni grad Srbije na proslavu Nove godine

“Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku, u skladu sa zakonom, poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića i intenzivno tragaju za njim. U potragu za M.P. uključeni su policijski službenici iz više organizacijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Srbije”, priopćio je ranije MUP Srbije.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing