Srebro za ‘barakude’: Hrvatska nije uspjela, zlato pripalo Srbiji

Srebro za ‘barakude’: Hrvatska nije uspjela, zlato pripalo Srbiji

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske osvojila je srebrnu medalju naOlimpijskim igrama. Do obrane zlata iz Londona 2012. nije se moglo, imali smo dominantnog protivnika, aktualne europske i svjetske prvake Srbe koji su došli do ‘triplete’, odnosno na te fantastične uspjehe dodali su i olimpijsko zlato.

Prvu smo četvrtinu bili na minimalnom zaostatku, držali smo korak koliko god se to moglo. Rezultat 3-2 otvarao je mogućnost ‘potjere’ za njima u nastavku, ali tamo su Srbi napravili visoku 5-2 prednost golovima Nikića, Gocića i Mandića. Čim bi mi zabili, oni bi vratili istom mjerom. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3-6 što je svakako Srbiji skinulo veliki teret s leđa.

Potvrdilo se rezultatom 3-2 u trećoj četvrtini za ukupnih 9-5. Kako bi okrenuli takav rezultat protiv izrazito moćnog protivnika poput Srbije, bilo nam je potrebno čudo.

Water Polo - Men's Gold Medal Match Croatia v Serbia | Autor: LASZLO BALOGHfoto: LASZLO BALOGH

Njihov Filip Filipović zabio je dva izrazito važna gola za stvaranje konstantno povećavanje prednosti, a pridružio mu se i Dušan Mandić koji je utakmicu završio s četiri postignuta gola.

U našim redovima jedini pucački raspoložen bio je Sandro Sukno (3 gola),dva je zabio Garcia, a po jedan Burić i Šetka. Takav skroman napadački učinak ispostavio se nedovoljnim za zlato, zlato koje je definitivno pripalo u ovom trenutku najboljoj svjetskoj vaterpolskoj momčadi.

Međutim, srebrna medalja na Olimpijskim igrama fenomenalan je uspjeh, ‘barakude’ su svakako zaslužile respekt za sve prikazano na turniru u Brazilu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar