Središnje izborno povjerenstvo BiH dobiva uređaj COVO za automatski prijenos rezultata s biračkog mjesta

Središnje izborno povjerenstvo BiH dobiva uređaj COVO za automatski prijenos rezultata s biračkog mjesta

Na zamolbu Tvrtke BiATM Ltd. iz Velike Britanije danas je u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH održana prezentacija uređaja COVO – Contactless Voting. Kako je priopćeno iz SIP-a, COVO – Contactless Voting je uređaj koji služi za sprječavanje nepravilnosti u izbornom procesu naročito u dijelu koji se odnosi na identifikaciju birača.

Na COVO memorijsku karticu kriptiraju se i pohranjuju glasački listići i elektronski birački spiskovi sa digitalnom fotografijom svakog birača u cilju identifikacije. Osigurana je identifikacija i glasovanje i na mjestima gdje internet nije dostupan.

”Spajanjem na internet omogućava se automatski prenos rezultata s biračkog mjesta prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima i na jedinstveni informacijski sustav Središnjeg izbornog povjerenstva BiH”, navedeno je u priopćenju u kojem se navodi kako je prezentacija ”samo nastavak aktivnosti i zalaganja Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se u izbornom sustavu Bosne i Hercegovine primjene nove tehnologije”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar