SREDIŠNJI ODBOR HDZ 1990: Stvorene pretpostavke za kvalitetnu unutarstranačku i demokratsku pripremu Izbornog Sabora

SREDIŠNJI ODBOR HDZ 1990: Stvorene pretpostavke za kvalitetnu unutarstranačku i demokratsku pripremu Izbornog Sabora

Održan Središnji odbor HDZ-a 1990 u Tomislavgradu u subotu 26. lipnja, 2021.  godine.
Sukladno Statutu HDZ-a 1990 Središnji odbor je donio sve neophodne odluke za održavanje Izbornog Sabora HDZ-a 1990.

Sabor će se održati 25. rujna 2021. godine s početkom u 11 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Saboru će nazočiti 415 izaslanika koji su utvrđeni temeljem kriterija iz svih 10 županija, prostora Republike Srpske kao i izaslanici Mladeži i Zajednice žena HDZ-a 1990.

Donošenjem svih ovih odluka stvorene su pretpostavke za kvalitetnu unutarstranačku i demokratsku pripremu Izbornog Sabora kao najvažnije institucije HDZ-a 1990.

Središnji odbor je nakon plodonosne rasprave zaključio da su stvorene pretpostavke da Izborni Sabor HDZ-a 1990 temeljem kvalitete kandidata i programa izabere vodstvo stranke, te da donese najvažnije strateške programske smjernice koje će omogućiti još snažniju i odgovorniju političku ulogu HDZ-a 1990 u složenim i izazovnim procesima i vremenima.

Usprkos svim izazovima, turbulencijama, unutarnjim i vanjskim udarima HDZ 1990 traje, trajat će i sa Izbornog Sabora će izaći znatno politički osnažen, kadrovski osvježen i pomlađen s programom i kadrovima koji će vraćati vjeru u budućnost i opstojnost Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, svih konstitutivnih naroda i građana u održivoj i Europskoj Bosni i Hercegovini.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar