• Srednja škola uputila otvoreno pismo
  • Srednja škola uputila otvoreno pismo

Srednja škola uputila otvoreno pismo

Srednja škola Prozor reagirala je danas nakon pisanja portala www.rportal.eu o zadnjem danu nastave za maturante i njihovom načinu proslave. Otvoreno pismo upućeno uredniku portala donosimo u cijelosti.

Uredniče portala www.rportal.eu

 Ovo javno pismo upućujemo Vama i cjelokupnoj javnosti zbog Vašeg pisanja objavljenog 23.05.2016. pod naslovom „Divljanje maturanata u Prozoru, slijede brojne tužbe“.

Ovim otvorenim pismom Srednja škola Prozor osjeća potrebu i dužnost obavijestiti Vas i cjelokupnu javnost o istinitosti događaja koje ste prikazali u veoma ružnom svjetlu.

 Škola je uvijek vodila  i vodit će računa o svojim učenicima dok su u nastavnom procesu. Međutim, kada učenici napuste školu profesori i uprava Škole nemaju više nikakvu kontrolu. 

Po završetku nastave 20.05.2016. godine maturanti su htjeli u prostorijama škole otpjevati oproštajnu pjesmu „Rastaje se moja generacija“ , te im je to i dozvoljeno. Nakon uobičajenog pozdravljanja i fotografiranja maturanti su pjevajući napustili prostorije škole bez ikakvih incidenata.

Ono što se navodi u Vašem članku je više nego zabranjavajuće zbog tolike negativnosti,  neistina i insinuacija na račun ravnateljice i profesora  škole.

Povrh svega ste pokazali odnos prema mladima naše Općine. Okarakterizirali ste ih kao divljake, pijanice, razuzdane, nekulturne, agresivne osobe koje, napadaju bespomoćne žene…. razbijaju aute, blokiraju promet… Subjektivno tumačeći fotografije  insinuirate da se u Školi toči i pije alkohol „pod budnim okom ravnateljice“. To je jedna od najbezočnijih nistina koje iznosite u članku.

Uloga Vas kao medija bi trebala biti pozitivna, širenje optimizma i davanje točnih informacija. Škola Vam je uvijek bila otvorena za sve informacije i umjesto da pišete o uspjehu učenika Vi ih napadate i blatite. I u ovom slučaju mogli ste zatražiti informaciju od Škole koja nikada ne bježi od odgovornosti i žali za svaki mogući incident.

Očito neupoznati s Pravilnikom o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju educirate javnost  krivo i  nepotrebno napuhujući i stavljajući u krive kontekste upravu,  profesore  i učenike.

Ravnateljica i profesori Srednje škole Prozor

OP

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar