INICIJATIVA ZA TURISTIČKI URED

INICIJATIVA ZA TURISTIČKI URED

Značenje turizma za općinu Prozor – Rama sve je više prepoznato. Općinske planove u pravcu turističkog razvoja podržala je i Mladež HDZ 1990 Prozor – Rama. Podnijeli su inicijativu za uspostavu turističkog ureda u našoj općini.

„Mladež HDZ 1990 Prozor – Rama, razmatrajući stanje u našoj općini,  smatra da imamo izvrsne uvjete za razvoj turizma. Do sada je dosta uloženo u izgradnju turističke infrastrukture, posebno kroz dva projekta prekogranične suradnje (Od jezera do jezera i Staza Gospe Sinjske), zatim kroz sudjelovanje u izgradnji  Doma Dive Grabovčeve, putova uz Ramsko jezero, lovačkih kuća, potpore održavanju kulturno povijesne baštine i kroz druge brojne aktivnosti.

Cijeneći do sada uloženo, mišljenja smo da se turistički sektor u  našoj općini može dodatno unaprijediti.

Zato predlažemo da se organizira turistički ured koji bi bio dostupan turistima i posjetiteljima, te bi radio na promociji turističkih potencijala naše općine.

Mladež HDZ 1990 iskazuje spremnost da sudjeluje u pripremanju turističkog ureda kao i u svim pratećim aktivnostima“, kaže se u pismu inicijative upućenom od strane Mladeži HDZ 1990 Prozor – Rama.

Poznato je da je osnivanje turističke zajednice, što se u posljednje vrijeme predlaže od nekih općinskih vijećnika, teško ostvarivo jer su sadašnjim zakonskim rješenjima turističke zajednice predviđene na razini županija. Sada je u tijeku postupak izmjene Zakona o turističkim zajednicama. Do tada, općina može, sa ciljem unaprjeđenja turizma na svom području, formirati turistički ured i obavljati poslove promocije općine kao turističkog odredišta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar