STANJE NA CESTAMA: Danas radovi na mostu Begića i Begovića

STANJE NA CESTAMA: Danas radovi na mostu Begića i Begovića

Danas počinju radovi na postavljanju rasvjete na mostu Begića i Begovića na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar. Za vrijeme radova, prometovat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Pojačan oprez savjetuje se zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost na planinskim prijevojima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice u dolinama rijeka Bosne, Spreče, Save i Vrbasa. Danas počinju radovi na postavljanju rasvjete na mostu Begića i Begovića na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar. Za vrijeme radova, prometovat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se promet. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje. Promet je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.
Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
Obustava prometa na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici prometuju obilaznicom oko tunela. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.
Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnom putu Konjic-Jablanica u noćnim satima (23-05) vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom. Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar